Ympäristöministeri haluaa puunostajilta selvitykset korjuuketjujen toiminnasta

Ministeriössä on ryhdytty myös selvittämään lisätoimia elinympäristöjen turvaamiseksi.

Ympäristöministeri Kai Mykkänen (kok) on kutsunut metsäalan toimijoita yhteiseen keskusteluun. Tapaamiseen on on kutsuttu UPM, Metsä Group, Stora Enso, Tervakoski, Versowood, Kuhmo ja Sappi Finland sekä Metsähallitus ja Sahateollisuus ry:n puheenjohtajayrityksen edustaja. Metsänomistajien tai koneyritysten edustajia ei kutsulistalla näkynyt.

”Haluamme suurimmilta puunostajilta ja alan toimijoilta selvyyden siitä, miten yritykset toimivat siten, että lakia noudatetaan ja toiminta vastaa lupauksia koko hankintaketjussa”, Mykkänen toteaa tiedotteessa.

Ympäristöhallinnossa on myös käynnistetty kartoitus toimista, joilla voidaan varmistaa, ettei raakkutuhon kaltaista laajamittaista tuhoa sattuisi uudelleen.

”On syytä katsoa, voidaanko laiminlyöntejä estää paremmin täsmentämällä lainsäädäntöä uhanalaisten lajien turvaamisessa. Se voi tarkoittaa esimerkiksi selvilläolovelvoitteiden, vahingonkorvausvastuiden tai elinympäristöjen tuhoamisen määritelmiä. Mutta lakeja ei pidä tehdä hätäillen, vaan huolellisesti punniten analyysin pohjalta”,  Mykkänen sanoo.

Ministeri ja alan toimijat tapaavat 10. syyskuuta.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa

Keskustelut