”Yle otti Stasin konstit käyttöön” – kysely luonnonsuojelurikkomuksista hermotutti MTK:n johtajat

Yle on pyytänyt metsäalan työntekijöitä ja metsänomistajia ilmoittamaan havaitsemistaan luonnonsuojelulain rikkomuksista.

Yle on ryhtynyt etsimään tietoja mahdollisista luonnonsuojelulain rikkomuksista metsäalalla. Tätä varten se pyytää alalla työskenteleviä, metsänomistajia tai hakkuita muuten vaan seuraavia ilmoittamaan havainnoistaan.

Ylen sivuilta löytyy lomake, jossa kysytään, onko vastaajalla tietoa metsäyhtiöiden tai urakoitsijoiden luonnonsuojelulain vastaisesta toiminnasta hakkuissa. Ylen mukaan tietoja käytetään vain journalististen sisältöjen tekemiseen ja niitä käsittelevät vain näiden sisältöjen tekijät.

Ylen suunnitelmat on pantu merkille huolestuneena ainakin MTK:ssa. MTK metsävaltuuskunnan puheenjohtaja Mikko Tiirola toteaa viestipalvelu X:ssä, että ilmiantojen kysely ei ole suomalainen tapa. ”DDR:ssä oli stasi. YLE otti nyt stasin konstit käyttöön. Naapurin kyttääminen ei sovi suomalaiseen kulttuuriin.”

Myös MTK:n metsäjohtaja Marko Mäki-Hakola ihmettelee kyselyä.

”Laittomuudet pitääkin kitkeä, mutta haluaako @Yleisradio todellakin luoda ilmiantajakultturin, jossa yllytetään epäilemään toisten toimintaa. Ehkä tasapainon vuoksi Yle voisi myös etsiä hyviä juttuja metsäalalta – niitäkin on, uskokaa tai älkää”, Mäki-Hakola kirjoittaa X:ssä.

 

Kommentit (3)

  1. Aivan liian myöhään on YLE liikkeellä. Toisaalta tulee mieleen erään keski-suomen ELYN ex-työntekijän parahdus takavuosilta : JOS näihin kaikkiin rikkomuksiin puututtaisiin niin emme juuri muuta ehtisi tehdäkään !

  2. Puuttuu vielä toverituomioistuimen perustaminen.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat