Yksityismetsänomistajien palvelujen kehittämistarpeet selvitykseen

Maa- ja metsätalousministeriö haluaa reagoida metsäalan viime aikojen muutoksiin.

Maa- ja metsätalousministeriö selvityttää metsäalan viime vuosien muutosten vaikutukset yksityismetsänomistajille tarkoitettuihin palveluihin.

Ministeriö on asettanut selvityshenkilöiksi työ- ja elinkeinoministeriön entisen kansliapäällikön Raimo Luoman sekä Itä-Suomen yliopiston emeritusprofessorin Jyrki Kankaan.

Kansallinen metsästrategia 2035 tavoittelee kasvavaa hyvinvointia metsistä ja metsille. Yksi päämääristä on metsien aktiivinen, kestävä ja monipuolinen käyttö, joka perustuu tietoon ja metsänomistajien aktiivisiin päätöksiin.

”Hyvin toimiva metsäpalvelumarkkina tukee metsien aktiivista ja vastuullista käyttöä ja siten myös suomalaisten metsäelinkeinoihin tukeutuvien yritysten kansainvälistä kilpailukykyä”, toteaa maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Pekka Pesonen.

Selvityshenkilöt laativat raporttinsa itsenäisesti, mutta kuitenkin yhteistyötä tehden. Luoman työn painopiste on metsäpalvelumarkkinoiden toimivuudessa sekä kilpailunäkökohdissa. Kankaan työ keskittyy metsänomistajille tarjottavien palveluiden saatavuuteen, laajuuteen ja sisältöä koskeviin kehittämisnäkökohtiin.

Selvityshenkilöt aloittivat työnsä heinäkuussa ja luovuttavat selvitykset maa- ja metsätalousministeriölle marraskuun loppuun mennessä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus

Keskustelut