Vihreät: Raakuille tarvitaan pelastuspaketti

Riittävät suojavyöhykkeet on kirjattava lakiin, Oras Tynkkynen sanoo.

Hallitukselta tarvitaan pikaisia toimia raakkujen suojelun vahvistamiseksi, Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Oras Tynkkynen vaatii. Muutoksia tarvitaan niin lainsäädäntöön kuin valtiontukiin.

”Ensinnäkin luonnonsuojelu- ja vesilakeja pitää päivittää niin, että suojelu kattaa myös purot. Edellinen hallitus toi eduskuntaan tämänsisältöisen esityksen, mutta se kaatui muun muassa kokoomuslaisten vastustukseen”, Tynkkynen toteaa tiedotteessa.

Myös riittävät suojavyöhykkeet raakkujokien varrella tulisi kirjata lakiin. Pelkillä ohjeilla ja suosituksilla ei pärjätä, Tynkkynen sanoo.

Lisäksi on huolehdittava, että viranomaisilla on riittävät voimavarat lain valvontaan. Nyt ympäristöhallintoon ollaan kuitenkin tekemässä isoja leikkauksia.

Tynkkynen kytkisi yrityksille maksettavat valtiontuet ympäristövastuuseen ja korottaisi ympäristövahingoista maksettavia korvauksia.

”Ei voi olla niin, että sama suuryhtiö ensin aiheuttaa korvaamatonta vahinkoa ainutlaatuiselle luonnolle ja sitten on taas käsi ojossa veronmaksajien kukkarolla. Miljardien eurojen liikevaihtoa tahkoaville yrityksille myös ympäristötuhoista perittävissä korvauksissa pitää olla riittävän monta nollaa perässä”, Tynkkynen sanoo.

 

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto

Kuvat