Uusia epäilyjä raakkutuhoista – ely-keskus teki maastotarkastuksia Puolangalla

Yhdellä kohteella havaittiin merkkejä luonnonsuojelulain vastaisesta toiminnasta, toisella kohteella hakkuut oli tehty ohjeiden mukaisesti.

Kainuun ELY-keskus on tarkastanut Puolangalla kaksi raakkukohdetta, joista toisella on havaittu luonnonsuojelulain vastaista toimintaa. (Kuva: Ely-keskus)
Kainuun ELY-keskus on tarkastanut Puolangalla kaksi raakkukohdetta, joista toisella on havaittu luonnonsuojelulain vastaista toimintaa. (Kuva: Ely-keskus)

Kainuun ely-keskus tarkasti eilen torstaina kaksi raakkukohdetta metsänkäyttöön liittyvien epäiltyjen rikkomusten vuoksi. Kohteet sijaitsevat Puolangalla, mutta niiden tarkempaa sijaintia ei kerrota julkisuuteen.

Toisesta kohteesta ilmoitti Stora Enso, joka oli havainnut sen sisäisessä tarkastuksessaan. Ely-keskuksen mukaan kohteella on tapahtunut luonnonsuojelulain vastaista toimintaa, joka johtaa jatkotoimenpiteisiin. Ely-keskus oli antanut aiemmin kirjalliset ohjeet raakkujen huomioimiseksi kohteella.

Kohde poikkeaa esillä olleesta Hukkajoen tapauksesta sekä puron ja sen lähiympäristön ominaisuuksien ja toiminnan mittakaavan osalta. Niinpä tarvetta vastaaville kunnostustoimenpiteille ei ole, ely-keskuksesta todetaan.

Toinen tarkastettu kohde tuli ely-keskuksen tietoon yleisöilmoituksella. Kohteen läheisyyteen oli tehty useita metsänkäyttöilmoituksia. Ne eivät kuitenkaan olleet välittyneet ely-keskukseen, Metsäkeskuksen mukaan lajitieto ei näkynyt heidän järjestelmistään.

Tietokatkosta huolimatta hakkuut oli kohteella tehty ely-keskuksen ohjeistusten mukaisesti ja kohteessa oli myös käytetty väliaikaista siltaa. Jatkotoimille ei siis ole aihetta, ely-keskuksesta kerrotaan.

Lisää aiheesta: Stora Enso epäilee rikkomusta toisella kohteella, ely-keskukselle ilmoitettu

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto

Kuvat