Metsäyhtiö UPM:n liikevaihto kasvoi yhden prosentin 2 605 miljoonaan euroon ja vertailukelpoinen liikevoitto nousi kolme prosenttia vuoden 2019 toisella neljänneksellä verrattuna vastaavaan ajanjaksoon vuonna 2018. Yhtiön liikevoitto oli toisella vuosineljänneksellä 345 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli 334 miljoonaa euroa. Yhtiön liiketoiminnan rahavirta oli 436 miljoonaa euroa. UPM maksoi toisella neljänneksellä 693 miljoonan euron osingot, ja yhtiön nettovelka neljänneksen päättyessä oli 366 miljoonaa euroa (401).
“Toinen vuosineljännes oli 25. peräkkäinen tuloskasvun neljännes UPM:lle. Tämä on mahtava saavutus etenkin, kun talouskasvu jatkuu vaatimattomana erityisesti Euroopassa. UPM:llä on keinot tehdä tulosta muuttuvissa markkinaolosuhteissa. Toimintamallimme ansiosta marginaalit pysyivät hyvällä tasolla, millä oli suotuisa vaikutus tulokseen. Vuosineljänneksen aikana myös kustannuskehitys alkoi tasaantua”, kommentoi toimitusjohtaja Jussi Pesonen yhtiön tiedotteessa.
Vuoden 2019 ensimmäisellä vuosipuoliskolla UPM:n liikevaihto kasvoi neljä prosenttia 5 298 miljoonaan euroon edellisen vuoden 5 102 miljoonasta eurosta. Vertailukelpoinen liikevoitto ensimmäisellä vuosipuoliskolla kohosi 719 miljoonaan euroon (689).
Sellun kysyntä jatkui hyvänä
UPM Biorefiningin toisen neljänneksen tulos vahvistui sellun hinnan laskusta huolimatta.
”Sellun asiakaskysyntä oli edelleen hyvää tasoa, ja toimituksemme kasvoivat viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna. Biofuels nautti vahvasta kysynnästä ja teki erittäin hyvän tuloksen. Kunnossapitotoimia neljännekseen osui selvästi vähemmän kuin viime vuonna”, toteaa Pesonen.
Vuoden 2019 jälkimmäisellä puoliskolla sellun hintojen odotetaan globaalisti kuitenkin olevan alemmat kuin ensimmäisellä vuosipuoliskolla.
UPM:n mukaan valmistelut uuden maailmanluokan sellutehtaan rakentamiseksi Uruguayhin etenevät kohti mahdollista investointipäätöstä.
Talouskasvun uskotaan jatkuvan
UPM odottaa maailmanlaajuisen talouskasvun jatkuvan vuonna 2019, tosin hitaampana kuin vuonna 2018. Talouskasvuun liittyy kuitenkin merkittäviä epävarmuuksia, kuten Kiinan ja Yhdysvaltain kauppaneuvottelut, Kiinan talouskasvu, Brexitiin liittyvä epävarmuus sekä useiden valtioiden poliittiset epävarmuustekijät.
”Kysynnän kasvun odotetaan jatkuvan useimmissa UPM:n liiketoiminnoissa vuonna 2019, vaikkakin maltillisena”, kuvailee Pesonen.
Sen sijaan kysynnän lasku jatkunee UPM Communication Papers -liiketoiminnassa.
Jos ajankohtaiset metsäasiat kiinnostavat, tilaa Metsälehti tästä.
Kommentit
Ei vielä kommentteja.
Haluatko kommentoida artikkelia? Voidaksesi kommentoida artikkelia sinun tulee kirjautua sisään.
Kirjaudu sisään