UPM ja ruotsalainen Södra ligniiniyhteistyöhön

Södran uudesta tehtaasta tulee Ruotsin ensimmäinen kaupallinen kraft-ligniinin tuotantolaitos ja maailman suurin laatuaan.

UPM ja ruotsalainen Södra ryhtyvät yhdessä vauhdittamaan ligniinipohjaisten ratkaisujen kaupallistamista. UPM Biochemicals on yksi ensimmäisistä asiakkaista, jotka saavat ligniiniä Södralta, kun yritys vuonna 2027 ottaa käyttöön sellutehtaansa Mönsteråsissa.

Ruotsin metsänomistajien yhdistyksen omistaman Södran uudesta tehtaasta tulee Ruotsin ensimmäinen kaupallinen kraft-ligniinin tuotantolaitos ja maailman suurin laatuaan.

UPM on kehittänyt sarjan kraft-ligniinistä tehtyjä tuotteita. Yhtiö on panostanut myös ligniinin uuttamiseen ja innovoi ligniinin käyttöä teollisuussovelluksissa, jotka menevät kraft-ligniinejä pidemmälle.

” Kraft-ligniinin käyttökohteet lisääntyvät nopeasti ja tarjoavat kasvavia markkinoita. Uskomme Södran olevan ihanteellinen kumppani tukemaan UPM:n kasvutavoitteita tarjoamalla meille korkealaatuista kraft-ligniiniä”, kommentoi UPM:n teknologiajohtaja Winfried Schaur.

Södra hankkii metsäraaka-ainetta yli 50 000 metsänomistajajäseneltään. Mönsteråsin tehtaalla on saha, sellutehdas, tuulivoimaloita ja oma satama. Sellutehtaan ylijäämäenergiasta valmistetaan kraft-ligniinituotetta

Ligniiniä esiintyy kaikkien kasvien, erityisesti puiden, soluseinissä, ja se on luonnon toiseksi yleisin polymeeri selluloosan jälkeen. Myrkytön biomateriaali voi auttaa vähentämään merkittävästi riippuvuutta fossiilisista raaka-aineista monissa eri sovelluksissa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa