Turun Sanomat: Metsä Groupilla lukuisia kiistoja alihankkijoiden kanssa

Yhtiön mukaan suurin osa alihankkijoista on "suoriutunut sopimuksen mukaisista töistä ja velvoitteista erittäin hyvin".

Metsä Groupilla on parhaillaan käynnissä oikeuskiistoja noin 25–30 Kemin biotuotetehdashankkeen alihankkijan kanssa, kertoo Turun Sanomat omien lähteittensä perusteella.

Metsä Group ei vahvista tietoja. Yhtiön mukaan suurin osa 1 900 alihankkijasta on ”suoriutunut sopimuksen mukaisista töistä ja velvoitteista erittäin hyvin”.

”Muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta yhteistyö yritysten kanssa on edennyt suunnitelmien mukaisesti. Valitettavasti joidenkin yritysten kohdalla olemme joutuneet käynnistämään oikeustoimia, Metsä Fibren toimitusjohtaja Ismo Nousiainen kertoo.

Turun Sanomien mukaan useat yritykset kertovat nimettöminä vaikeuksista saada rahojaan Metsä Groupilta varsinkin siinä vaiheessa, kun hankkeet ovat lähes valmiita.

Konepaja Virtor kertoo joutuneensa taloudellisiin vaikeuksiin riitauduttuaan Metsä Fibren kanssa.

”Yritys käyttää goljatin asemaansa väärin ja ajaa pieniä toimijoita häikäilemättä ahdinkoon”, Virtorin toimitusjohtaja Vesa Nordfors sanoo Turun Sanomille.

Kommentit (1)

  1. Huima määrä alihankkijoita, joista 1-1,5%:n kanssa on jouduttu oikeuteen. Onko se paljon vai vähän, en tiedä mutta ei kovin paljolta kuulosta minusta.

Puukauppa Puukauppa