Tornator: Puun kysyntä ja hintataso säilynevät hyvällä tasolla

Metsätalousyhtiön liikevaihto ja liikevoitto säilyivät alkuvuonna lähes ennallaan.

Tornatorin alkuvuosi sujui tuttua tahtia. Metsätalousyhtiön liikevaihto tammi-kesäkuussa pysyi lähes ennallaan – liikevaihtoa kertyi 85 miljoonaa euroa, mikä on prosentin enemmän kuin vuosi sitten. Liikevoitto laski prosentilla 60 miljoonaan euroon.

Puutoimitukset laskivat 1,5 miljoonaan kuutioon, mikä on noin 200 000 kuutiota vähemmän kuin vuosi sitten. Puun voimakas kysyntä kuitenkin on korottanut hintoja.

Eniten kasvua oli kiinteistöhankinnassa ja metsäpalveluissa.

”Metsäpalveluliiketoiminta saavutti kasvuloikan, sen liikevaihto kohosi yli 50 prosenttia. Ja tärkeänä osana kasvustrategiaamme onnistuimme hankkimaan Suomessa lähes 15 000 hehtaaria metsätiloja”, kertoo toimitusjohtaja Henrik Nieminen tiedotteessa.

Metsäpalvelujen liikevaihto nousi lähes 7 miljoonaan euroon. Uusiin metsätiloihih investoitiin lähes 50 miljoonaa euroa.

Niemisen mukaan puun kysyntänäkymät ovat hyvät. Uusiutuvalle, kestävästi tuotetulle raaka-aineelle löytyy käyttökohteita monipuolisesti, ja useat megatrendit tukevat puutuotteiden kysyntää.

”Loppuvuoden osalta Tornatorin tilanne näyttää lupaavalta. Puun kysyntä ja hintataso säilynee hyvällä tasolla, ja yhtiö on varmistanut kassavirrat pitkän aikavälin sitovalla puukauppasopimuksella”, Nieminen sanoo.

 

 

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus

Keskustelut

Kuvat