Joukko nuoren polven ammattitaiteilijoita sekä Itä-Suomen yliopiston metsätieteiden ja yhteiskuntatieteiden tutkijoita yhdistää voimansa ilmastonmuutosta käsitteleviin esityksiin Pohjois-Karjalassa.
Koko perheelle suunnattu Metsäsoittoja ja ilmastonpuolustusta vie yleisönsä tunnin mittaiselle metsävaellukselle, jossa asiantuntijapuheenvuorot kietoutuvat musiikkiin, tanssiin, draamaan, äänimaisemiin ja valokuvainstallaatioon. Esitys toteutetaan sään salliessa ulkona, ja ympäröivän luonnon kokeminen kaikilla aisteilla on osa esityksen dramaturgiaa.
Esityksen taiteilijoiden, tieteilijöiden ja nuorten ryhmän ovat koonneet Taideyliopiston Sibelius-Akatemian musiikinteorian lehtori, säveltäjä-muusikko Ville Komppa, Kotkan kaupunginteatterin näyttelijä Annuska Hannula ja Itä-Suomen yliopiston metsäbiotalouden ennakoinnin professori Teppo Hujala. Tavoite on herättää jokainen yleisössä pohtimaan omaa luonto- ja metsäsuhdettaan.
”Metsähän on aina inspiroinut suomalaisia taiteilijoita. Nautinnollinen luontokokemus saa runosuonen todella sykkimään. Tämän päivän taiteessa on kuitenkin tärkeää käsitellä myös niitä muutoksia ja uhkakuvia, jotka luontoon ja ilmastoon liittyvät”, Annuska Hannula sanoo.
Tutkijat kertovat esityksessä muun muassa hiilenkierrosta suoalueilla ja metsänomistajien ilmastoasenteesta. Lisäksi kuullaan nuorten näkemyksiä ympäristön tilasta ja huolta ilmastonmuutoksesta.
”Tieteen ja taiteen vuoropuhelu auttaa rakentamaan kestävää ja osallistavaa tulevaisuuden bioyhteiskuntaa. Vähähiilinen ja öljyvapaa Pohjois-Karjala on tämän kehityksen eturintamassa”, Teppo Hujala kertoo.
Metsäsoittoja ja ilmastonpuolustusta -esityksiä järjestetään osana Pielinen Soi -tapahtumaa Lieksan Timitran linnan alueella huomenna tiistaina klo 14 ja Juuan Kannaksen leirikeskuksessa ensi sunnuntaina klo 14.30. Lisäksi esitys koetaan osana Nurmeksen kesäkonsertteja Bomban alueella lauantaina klo 15.
Jos ajankohtaiset metsäasiat kiinnostavat, tilaa Metsälehti tästä.
Kommentit
Ei vielä kommentteja.
Haluatko kommentoida artikkelia? Voidaksesi kommentoida artikkelia sinun tulee kirjautua sisään.
Kirjaudu sisään