Tapio selvittää kaavoituksen vaikutuksia

Tietoja kaavoituksen vaikutuksista kerätään metsänomistajille, alan toimijoille ja kaavoittajille suunnatulla verkkokyselyllä.

Tapio jatkaa viime vuonna aloitettua kaavoituksen kehittämishanketta keräämällä tietoa yleiskaavojen vaikutusten arvioinnista ja maisematyöluvista. Tavoitteena on kehittää kaavoitusta tukemaan metsien monipuolista käyttöä.

– Hankkeessa selvitetään hyviä kokemuksia ja käytäntöjä sekä tehdään niitä tunnetuksi valtakunnallisesti, metsäasiantuntija Airi Matila Tapiosta kertoo.

Tietoja kaavoituksen vaikutuksista kerätään verkkokyselyllä. Tarkoitus on saada tietoja ja kokemuksia esimerkiksi siitä, millaisissa tilanteissa maisematyölupa on aiheuttanut metsätaloudessa hallinnonalojen päällekkäisyyttä. Myös se kiinnostaa, millaiset metsätyöt määritellään vaikutuksiltaan vähäisiksi.

– Yleiskaavamerkinnöillä ja erityisesti yleiskaavamääräyksillä voi olla haitallisia talousvaikutuksia metsätaloudelle ja siten kerrannaisvaikutuksia kuntataloudelle. Vaikutuksia olisi pohdittava jo yleiskaavan laadinnan aikana, Matila muistuttaa.

Metsänomistajille, alan toimijoille ja kaavoittajille suunnattu kysely on julkaistu Tapion sivuilla. Vastauksia pyydetään 10. toukokuuta mennessä.

METSÄLEHTI