Suomen sijoitusmetsät: Metsätilakauppa piristynyt

Ammattimaiset sijoittajat ovat palaamassa tilamarkkinoille.

Metsätilojen kauppa on vilkastunut vuodentakaisesta ja myös hinnat ovat kääntyneet nousuun, metsäkiinteistöjä välittävä Suomen sijoitusmetsät kertoo.

Yhtiön markkinaseurannan mukaan tilakaupan hintahuippu osui viime vuoden elokuulle. Sen jälkeen pudotusta vuositasolla on tullut 3,4 prosenttia, mutta suunta on kääntymässä.

Hintojen lasku ei kuitenkaan ole vähentynyt tarjontaa. Etenkin tämä kevät ja kesä ovat olleet ennätysvilkkaita. Esimerkiksi huhti-kesäkuussa kauppamäärä nousi liki neljänneksellä, hehtaareilla mitattuna kasvua tuli kolmannes vuodentakaiseen verrattuna.

Myös sijoittajat ovat palaamassa metsätilamarkkinoille. Ammattimaisten sijoittajien osuus oli alimmillaan 13 prosenttia, mutta on nyt jo lähes 20 prosenttia.

”Metsäsijoittajan silmin syksy näyttää erittäin mielenkiintoiselta. Olennaista on kiinnittää huomio paitsi kohteiden ominaisuuksiin, myös oikeaan hinnoitteluun. Arvioiden puunhinnoissa on suuria vaihteluita, jotka vaikuttavat hintapyyntöihin ja niiden myötä ketju jatkuu toisinaan kauppahintoihin saakka”, sanoo perustajayrittäjä Mika Venho Suomen Sijoitusmetsistä tiedotteessa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus

Keskustelut

Kuvat