Suomalaista giniä valmistava Tornio Distillery on joutunut raaka-ainepulassaan turvautumaan uusiin keinoihin. Ginin maun takeena on tunnetusti katajanmarja, eikä sitä tahdo enää saada kotimaasta.
”Halusimme vangita Lapin taianomaiset aromit giniimme”, Tornio Distilleryn toimitusjohtaja Kaj Kostiander kertoo.
”Kotimaiset raaka-aineet olivat ainoa vaihtoehto, sillä esimerkiksi suomalainen katajanmarja on pehmeydessään ja aromikkuudessaan ylivoimainen eteläisiin sukulaisiinsa verrattuna.”
Yhtiön tuotteet ovat voittaneet palkintoja ja myyvät hyvin, mutta kotimaista katajanmarjaa ei saa ja toimittajat myyvät ei-oota.
”Siispä haastamme suomalaiset katajanmarjan poimintaan”, Kostiander sanoo.
Tornion Panimo aloittaa sosiaalisessa mediassa katajanmarjojen keruukampanjan. Tislaamon takana toimiva panimoyhtiö antaa ohjeet katajanmarjan keruuseen ja lupaa ostaa kotimaista marjaa hyvällä hinnalla
”Kannattaa kuitenkin muistaa, että katajanmarjaa ei saa poimia ilman maanomistajan lupaa”, Kostiander muistuttaa.
Jos ajankohtaiset metsäasiat kiinnostavat, tilaa Metsälehti tästä.
Kommentit
Ei vielä kommentteja.
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.