Stora Enson selvitys: Pulmia tiedonkulussa, yksittäisiä virhearviointeja

Metsäyhtiö ilmoitti lisäävänsä resursseja hakkuiden suunnitteluun ja valvontaan.

Stora Enso on saanut valmiiksi oman selvityksensä Suomussalmen Hukkajoen tapahtumista. Yhtiön mukaan raakkutuho oli useiden tekijöiden summa: ne liittyvät tiedonkulkuun, tietojärjestelmien toimivuuteen ja yksittäisiin virhearviointeihin. Virhearviointeja on tehty myös Stora Enson sisällä, yhtiöstä kerrotaan.

Stora Enso on aiemmin ilmoittanut ryhtyneensä toimiin luontotuhon johdosta. Näiden lisäksi yhtiö ilmoitti uusista toimista, joilla varmistetaan tiedonkulku ja ohjeiden noudattaminen.

Ensinäkin yhtiö lisää resursseja hakkuiden suunnitteluun ja valvontaan. Lisäksi yhtiö kiinnittää omavalvonnassa ja tiedonkulussa erityishuomiota herkissä luontokohteissa tehtäviin hakkuisiin. Stora Enso myös sitoutuu metsäteollisuuden tietojärjestelmien kehittämiseen ja selkeyttää hakkuisiin liittyvien tahojen rooleja.

Näiden toimien suunnittelu ja jalkauttaminen on aloitettu välittömästi. Lisäksi yhtiö aloittaa metsätalouden vesiohjelman kehittämisen Suomessa.

 

Kommentit (1)

  1. Eipä sitä kai julkisuuteen ollut odotettavissakaan muuta kuin ympäripyöreä lausunto. Tulevan oikeudenkäynnin asiakirjat sensijaan lienevät julkisia ja silloin asia selvinnee tarkemmin.

    Ehkä tuosta on sen verran luettavissa, että virhearvio tarkoittaa arvioita joen ylityksen aiheuttamasta haitasta/tuhosta raakuille.

Puukauppa Puukauppa