Stora Enso on keskeyttänyt osan hakkuistaan – suunnitelmat ja riskit arvioidaan uudelleen

Puunhankintaan osallistuville järjestetään myös lisäkoulutusta.

Stora Enso on keskeyttänyt hakkuut sellaisissa kohteissa, joissa on vesilakiin, metsälakiin tai luonnonsuojelulakiin liittyviä rajoituksia. Hakkuut on keskeytetty niin pitkäksi aikaa, kunnes kohteisiin liittyvät toimintaohjeet, hakkuusuunnitelmat ja riskit on saatu arvioitua uudelleen.

Lisäksi metsäyhtiö on aloittanut työntekijöiden, urakoitsijoiden ja alihankkijoiden lisäkoulutuksen ympäristöpolitiikasta ja -ohjeista. Koulutuksiin osallistuvat kaikki puunhankintaketjuun osallistuvat. Stora Enso aikoo myös yhdessä kolmannen osapuolen kanssa tarkastaa puunhankinnan suunnittelu-, toteutus- ja valvontaprosessit.

Toimenpiteiden taustalla on Stora Enson hakkuutyömaalla toissaviikolla havaittu ympäristövahinko, jossa metsäkoneilla ajettiin raakkujoen yli. Parhaillaan käynnissä on ennallistamistyö raakkujen pelastamiseksi. Työtä tehdään Metsähallituksen johdolla ja siihen osallistuu Metsähallituksen ammattilaisten ja tutkijoiden lisäksi myös kymmeniä storaensolaisia.

“Stora Enso kantaa vastuunsa niin taloudellisesti kuin ympäristöllisesti. On selvää, että maksamme käynnissä olevan ennallistamisen kustannukset. Kiitos Metsähallitukselle ja tutkijoille jo nyt siitä työstä, mitä joella on tehty”, sanoo Stora Enson toimitusjohtaja Hans Sohlström tiedotteessa.

Enemmän aiheesta | Metsäkeskus: Metsälakirikkomusten määrä edelleen laskussa, rangaistuksissa pientä nousua

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa