Sahateollisuus torppaa metka-lakiin ehdotetut tieleikkaukset

Tarpeet metsätieverkoston laajentamiselle ovat todellisia etenkin Pohjois-Suomessa, Sahateollisuus ry toteaa.

Uuteen metka-tukijärjestelmään ollaan jo tekemässä muutoksia. Hallitus on esittänyt, että kannustejärjestelmästä poistettaisiin uusien metsäteiden tekemisen tuki sekä mahdollisuus tehdä uutta tietä yksityisteiden perusparannushankkeiden yhteydessä.

Sahateollisuus ry muistuttaa eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunnalle antamassaan lausunnossa, että toimiva metsätieverkosto on edellytys kilpailukykyiselle teollisuuspuun ja energiapuun hankintaketjulle sekä metsänhoitotöiden tekemiselle. Tarpeet metsätieverkoston laajentamiselle ovat todellisia erityisesti Pohjois-Suomessa. Näin ollen esitys luopua metsäteiden rahoittaminen on teollisuuden kannalta negatiivinen, Sahateollisuus arvioi.

Järjestö ei myöskään kannata esitettyä yksityistien perusparannuksen tukitason alentamista 70 prosentista 50 prosenttiin. Metsäteiden kunto on heikko ja perusparannustarpeet ovat ilmeiset, Sahateollisuus toteaa.

Järjestö harmittelee myös metsäpolitiikan ailahtelua. Uusi järjestelmä ei ole ollut käyttössä vielä vuottakaan, kun sitä jo muutetaan. Metsäpolitiikan pitäisi olla ennustettavaa ja pitkäjänteistä, Sahateollisuus korostaa.

Lakiesitys on parhaillaan eduskunnan käsittelyssä. Sen on tarkoitus tulla voimaan ensi vuoden alusta.

Lisää aiheesta: Metka-järjestelmää rukataan, tuki metsäteiden rakentamiselle loppuu

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa