Sahateollisuudelle uusi ympäristöohjelma, patistelee verkkokurssille

Tänään julkistettu ohjelma tarjoaa työkaluja luonnon monimuotoisuuden vahvistamiseen.

Sahateollisuus on julkaissut oman metsäympäristöohjelmansa tänään. Ohjelman tavoitteena on tarjota sahojen puunhankinnan ammattilaisille ja metsänomistajille keinoja metsäluonnon monimuotoisuuden vahvistamiseen.

Ohjelma koostuu kuudesta eri aihealueesta, jotka sisältävät toimenpiteitä lahopuun lisäämiseksi, lehtipuuston ja sekapuustoisuuden suosimiseksi, suoluonnon turvaamiseksi, suojatiheikköjen jättämiseksi, vapaaehtoisen suojelun tukemiseksi sekä uhanalaisten lajien turvaamiseksi.

Metsäympäristöohjelma täydentää metsäsertifioinnin vaatimuksia. Ohjelman toteuttaminen on metsänomistajille vapaaehtoista.

” Metsäammattilaiset ja metsänomistajat voivat päivittäin tehdä vaikuttavia tekoja metsäluonnon eteen. Metsäympäristöohjelma tarjoaa tähän työkaluja”, sanoo Sahateollisuus ry:n metsä- ja ympäristöpäällikkö Anniina Kostilainen.

Yksi metsäympäristöohjelman työkaluista on ohjelman sisältöä tarkemmin esittelevä verkkokurssi.

”Tavoitteena on, että kaikki sahojen puunhankinnan, leimikonsuunnittelun ja puunkorjuun parissa työskentelevät suorittaisivat kurssin. Tulemme avaamaan kurssin myös metsänomistajille”, Kostilainen toteaa.

Kommentit (1)

  1. Sahateollisuuden metsä- ja ympäristöpäällikön Anniina Kostilaisen artikkeli osoittaa suomalaisen sahateollisuuden vastuuta talousmetsiemme laaja-alaisesta vastuusta metsien ja metsäluonnon osalta.

    Tämä on hyvä tiedostaa metsätaloutemme lähtökohtana, koska väitän suomalaisessa metsätaloudessa toimittavan metsän ja metsäluonnon puolesta vastuullisimmin maailmassa.

    ”Suomi elää metsästä” ja siksi kansantaloudellamme on uusiutuvaan raaka-aineeseen perustuva kestävä perusta. Siksi suomalainen metsätalous on myös parasta metsäluonnon, ympäristön ja maiseman vaalimista maailmassa!

Luonto Luonto

Kuvat