Säästöt heikentävät Ruokaviraston palvelutasoa, lisäksi tehtäviä supistetaan

Virasto aikoo karsia investointeja, palvelujen ostoja ja jättää virkoja täyttämättä.

Talouttaan tasapainottava Ruokaviraston on löytänyt uusia säästökeinoja irtisanomisten ja lomautusten rinnalle. Toukokuussa yhteistoimintaneuvottelujen jälkeen irtisanottavia arvioitiin olevan liki sata, mutta tämänhetkinen arvio on 50 henkilöä.

Sen sijaan lomautusten valmistelu on edennyt aiempien suunnitelmien mukaan. Virasto lomauttaa koko henkilöstönsä kahdeksi viikoksi vaiheittain loppuvuoden aikana. Lomautukset eivät kuitenkaan koske lihatarkastustehtäviä tekeviä.

Säästöjä Ruokavirasto saavuttaa muun muassa karsimalla investointeja, palvelujen ostoja, matkustuskuluja ja toimitiloja. Lisäksi vapautuvia virkoja ja työsuhteita jätetään täyttämättä. Myös viraston tehtäviä ja toimintoja supistetaan ja tehostetaan. Toimitilaverkko säilyy kuitenkin ennallaan.

Supistusten, lomautusten ja irtisanomisten seurauksena palvelutaso laskee, Ruokavirastosta kerrotaan. Esimerkiksi asiakaspalveluissa voi esiintyä viivästyksiä. Virasto tiedottaa myöhemmin muutoksista palveluiden tuottamisessa tai aikatauluissa.

Säästöillä ja sopeutustoimilla pyritään saamaan Ruokaviraston talous kestävälle pohjalle. Säästötoimista huolimatta talouden tilanne on lähivuosina heikko, ja tasapainoon pääsy edellyttää vielä lisäsäästöjä, virastosta arvioidaan.

Ruokavirastossa työskentelee noin tuhat eri alojen asiantuntijaa noin 20 paikkakunnalla. Ruokaviraston toimintamenojen nettorahoitus tänä vuonna on noin 80 miljoonaa euroa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito