Puun hinta painoi Koskisen sahausta, myös levyteollisuudessa haasteita

Saavutettua kannattavuustasoa voidaan pitää tyydyttävänä, sanoo konsernin toimitusjohtaja Jukka Pahta.

Puunjalostuskonserni Koskisen tulos heikkeni huhti-kesäkuussa. Tulos puolittui vuodentakaisesta 4,9 miljoonaan euroon, mutta liikevaihto nousi 77,8 miljoonaan euroon. Liikevaihdon nousun taustalla on lakkojen takia siirtyneiden toimitusten toimitukset. Myös osakekohtainen tulos puolittui ja jäi 0,21 euroon.

”Saavutettua kannattavuustasoa voidaan pitää tyydyttävänä huomioiden haastava toimintaympäristö sekä korkea kustannustaso”, konsernin toimitusjohtaja Jukka Pahta toteaa tiedotteessa.

Kannattavuus heikkeni niin saha- kuin levyteollisuudessa. Sahauksessa tulosta söi korkealla pysynyt puun hinta ja uuden sahan odotettua hitaampi ylösajo. Vaikka sahatavaran maailmanmarkkinahinnat ovat vahvistuneet edelliseen neljännekseen verrattuna, ne ovat edelleen alhaisella tasolla puuraaka-aineen hintaan verrattuna, Pahta korostaa.

Levyteollisuudessa kannattavuutta heikensivät pienentyneet volyymit. Vanerin markkinatilanne oli kuitenkin vahva ja hintataso pysyi toisella neljänneksellä ennallaan. Lastulevyn kysyntä oli sen sijaan tavallista vähäisempää.

Konsernin puunhankinnassa puuvarannot ja -varastot olivat hyvällä tasolla. Kuitujen ja hakkeiden kysyntä säilyi vahvana, mutta energiajakeissa oli rauhallisempi jakso.

Koskisen ennakoi kuluvan liikevaihdon kasvavan vuoden 2023 tasosta.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa