Ponsse paranteli tulostaan, ainakin väliaikaisesti

Kamppailu kannattavuuden parantamiseksi jatkuu loppuvuonnakin.

Metsäkoneyhtiö Ponssen heinä-syyskuun liikevaihto oli lähes tarkalleen viime vuoden tasolla, 169 miljoonaa euroa. Liikevoitto sen sijaan kohentui 18,5 miljoonaan euroon viime vuoden vastaavan ajankohdan 6,5 miljoonasta eurosta. Liikevoittoprosentiksi muodostui näin 11,0.

Tammi-syyskuun liikevaihto sen sijaan laski 527 miljoonaan euroon viime vuoden 579 miljoonasta eurosta. Saman ajankohdan liikevoitto laski 19,1 miljoonaan euroon viime vuoden 33,4 miljoonasta eurosta.  

Ponssen tammi-syyskuun liikevoittoprosentti 3,6.

Ponssen elokuussa julkaiseman tulosohjeistuksen mukaan yhtiön euromääräisen liikevoiton arvioidaan olevan kuluvana vuonna merkittävästi heikompi kuin vuonna 2023, jolloin se oli 47,2 miljoonaa euroa.

Ponssen tulostiedotteen mukaan heinä-syyskuussa hetkellistä virkistystä tilausvirtoihin toi vilkas messu- ja asiakastapahtumien kausi ympäri maailmaa.

” Asiakkaidemme työtilanne on kohtuullisen hyvä eri puolilla maailmaa, mutta investointiaktiivisuus on vähentynyt. Sama tilanne voidaan havaita myös vaihtokonekysynnässä. Markkinatilanteen heikentyminen näkyy tilauskannan ja -virran supistumisena, minkä vuoksi Ponssen tehdas joutuu sopeutumaan kysyntätilanteeseen loppuvuoden aikana”, toimitusjohtaja Juho Nummela toteaa.

Nummelan mukaan yhtiön kannattavuus on kehittynyt oikeaan suuntaan, mutta kulujen kehityksen kanssa tavoitteeseen on vielä matkaa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Keskustelut

Kuvat