Ponsse painui miinukselle, Brasilian toiminnot rasittavat tulosta

Korkotaso ja rakentamisen heikko tilanne vähentävät metsäkoneiden kysyntää, metsäkonevalmistaja arvioi.

Ponssen markkina-alueista Pohjoismaat olivat parhaassa vedossa Suomen ja Ruotsin siivittämänä. (Kuva: Ponsse)
Ponssen markkina-alueista Pohjoismaat olivat parhaassa vedossa Suomen ja Ruotsin siivittämänä. (Kuva: Ponsse)

Metsäkonevalmistaja Ponssen huhti-kesäkuun tulos oli tappiollinen. Tappiota kertyi  0,6 miljoonaa euroa, kun vuotta aiemmin tulosta tuli vielä runsaat 10 miljoonaa euroa. Toisen vuosineljänneksen liikevaihto kutistui noin 10 prosenttia 188 miljoonaan euroon.

Yhtiön mukaan epävarmuudet jatkuivat metsäkonemarkkinoilla. Korkotaso ja rakentamisen heikko tilanne ovat vähentäneet koneiden kysyntää, vaikka metsäteollisuudessa positiivisia signaaleita onkin nähty.

”Toisella vuosineljänneksellä metsäkoneiden toimitusmäärät olivat alhaisemmat vertailukauteen verrattuna. Vaihtokoneiden markkinatilanne oli haastava ja liikevaihto jäi tavoitteista”, toimitusjohtaja Juho Nummela toteaa tiedotteessa.

Huoltopalveluiden liikevaihto pysyi sen sijaan normaalilla tasolla. Myös Vieremän tehdas toimi hyvin, eikä osien saatavuudessa ollut pulmia.

Sen sijaan Etelä-Amerikassa oli haasteita.

”Ponssen Brasilian Full Service -sopimuksen kannattavuus on edelleen haastava. Yhtiössä on päivitetty sopimuksen taloudellinen ennuste, minkä vuoksi varaudumme sopimuksen odotettua suurempiin tappioihin vuosien 2024 ja 2025 osalta”, Nummela sanoo.

Yhtiö varoitti jo viime viikolla, että kuluvan vuoden liikevoiton ennakoidaan jäävän merkittävästi heikommaksi kuin edellisvuoden.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat