Olli Rehn aloittaa Päättäjien metsäakatemian puheenjohtajana

Suomen Pankin pääjohtaja perää jatkuvaa vuoropuhelua eri näkökulmista.

Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn on Päättäjien metsäakatemian neuvottelukunnan puheenjohtaja loppuvuodesta alkaen. Rehn seuraa tehtävässä edellisiä puheenjohtajia Raimo Sailasta, Reijo Karhista ja Suvi-Anne Siimestä.

Rehn korostaa metsäsektorin merkitystä  koko Suomen kansantaloudelle. Oleellista alan menestymiselle on kestävä ja vastuullinen metsätalous ja sen tunnetuksi tekeminen.

”On ilo ja kunnia ryhtyä Päättäjien metsäakatemian neuvottelukunnan puheenjohtajaksi. Metsäakatemia on jo pitkään tehnyt tärkeää työtä ja lisännyt suomalaisen metsäalan tunnettuutta sekä kotimaisten että EU-päättäjien keskuudessa”, Rehn sanoo.

Rehn muistuttaa, että metsäsektorilla on valtavan tärkeä tehtävä ja vastuu huolehtia paitsi metsien taloudellisesta myös ekologisesta kestävyydestä kansalaisten virkistäytymismahdollisuuksia unohtamatta. Tämän toteutumiseksi tarvitaan jatkuvaa vuoropuhelua eri näkökulmista.

”Aktiivinen vuoropuhelu eri sidosryhmien kanssa on välttämätöntä. Metsiä koskevaa vuoropuhelua tarvitaan laajalla pohjalla, jossa mukana ovat metsäsektorin yritysten ja metsänomistajien lisäksi  myös luonto- ja kansalaisjärjestöt ja palkansaajaliike”, Rehn sanoo.

Päättäjien metsäakatemian järjestää Suomen Metsäyhdistys. Metsäakatemian neuvottelukunta on neuvoa-antava ryhmä, joka käsittelee muun muassa Metsäakatemian sisällöllisiä painotuksia.

Neuvottelukunnan uusiksi jäseniksi on valittu vuonna 2024 maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Pekka Pesonen ja WWF Suomen pääsihteeri Jari Luukkonen.

Metsäakatemiaa rahoittavat Suomen Metsäsäätiö ja maa- ja metsätalousministeriö.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus

Keskustelut