Myrskypuiden raivausvideot kiinnostavat

Työturvallisuuskeskuksen raivausvideoilla käydään läpi turvallisia työtapoja ja toimivia yhteistyökäytäntöjä myrskytuhotyömailla.

Myrskytuhojen raivaus on yksi vaarallisimmista metsätöistä. Raivaus kuitenkin selvästi kiinnostaa, sillä Työturvallisuuskeskuksen (TTK) myrskypuiden raivausvideoita on katsottu runsaasti: viimeisen vuoden aikana yhteensä 36 500 kertaa.

TTK:n videoissa käydään läpi turvallisia työtapoja ja toimivia yhteistyökäytäntöjä myrskytuhotyömailla. TKK:sta korostetaan, että tuhojen raivaus edellyttää vankkaa ammattitaitoa, ennakointia ja harkintaa oikeiden ja turvallisten työtapojen valitsemiseksi.

”Ennen kuin myrskypuita tai lumen kallistamia puita ryhdytään kaatamaan, on syytä ensin tarkistaa mahdolliset puun vauriot ja varmistaa, ettei alueella ole ketään. On tärkeää myös tiedostaa ne riskitekijät, jotka edesauttavat puiden kaatumista tai kallistumista esimerkiksi sähkölinjoille”, korostaa TTK:n asiantuntija Markku Tolvanen.

Riskitekijöitä ovat puulaji, puun koko, ikä ja terveys, maaston muoto, maaperän laatu ja kosteus, lumen määrä ja ominaisuudet sekä routa. Jokainen myrskytuhoalue on myös oma erikoistapauksensa, TTK:sta painotetaan.

TTK:n videoita:

Mies, metsäkone ja myrskypuut

Turvallinen työskentely sähkölinjojen läheisyydessä

Moottorisahalla turvallisesti

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat