Ympäristöministeri Mykkänen: Korvaukset suojakaistoista puun myyjän ja ostajan välinen asia

Mykkäsen mukaan vain konkreettisilla teoilla voidaan palauttaa metsäalan menettämä luottamus.

Ympäristöministeri Kai Mykkänen (kok.) pitää lupaavina metsäalan esittämiä kehitysehdotuksia, joilla on tarkoitus välttää Hukkajoen raakkutuhon kaltaiset tapaukset. Mykkäsen mukaan vain konkreettisilla teoilla voidaan palauttaa metsäalan menettämä luottamus.

”Vaikutti, että tämä metsäteollisuuden puolella hyvin ymmärretään”, tänään suurten metsäyhtiöiden edustajien kanssa Hukkajoella vieraillut Mykkänen sanoi.

Metsäteollisuus ry kertoi omassa tiedotteessaan, että sen jäsenyritykset sitoutuvat itsenäisesti jättämään raakkuesiintymän välittömään läheisyyteen 50 metrin suojavyöhykkeen.

Tiedotustilaisuudessa Mykkäseltä kysyttiin,  jäävätkö suojakaistojen aiheuttamat puukauppatulojen menetykset  metsänomistajien maksettavaksi.

”Se on puukaupan osapuolten asia, jossa en ryhdy mestaroimaan”, Mykkänen totesi.

Mykkäsen mukaan valtion puolelta on valmistelussa toimenpiteitä, joilla jo lain suojelemat lajit olisivat paremmassa turvassa. Mietinnässä ovat täsmentävät säädösmuutokset, mutta niiden aika on Mykkäsen mukaan vasta myöhemmin.

Tänään käydyssä keskustelussa metsänomistajien edustajat loistivat poissaolollaan. Mykkäsen mukaan jatkotyöhön aiotaan kuitenkin kutsua myös metsänomistajien ja luontojärjestöjen edustajat.

 

Kommentit (1)

  1. Olisi Mykkäseltä kysyttävä, onko tosiaan kotiloinen suojavyöhykkeen mittojen laiminlyönti aihe ja syy sosialisoida määräyksillä yksityisomistusta?

Metsänomistus Metsänomistus

Keskustelut