MTK: Puukauppa kiinnostaa metsänomistajia nyt aiempaa enemmän

Myyntiaikeita perustellaan puun hintatasolla, Metsätutkia-kyselystä selviää.

Metsänomistajien kiinnostus puukauppoihin on kasvussa, MTK:n Metsätutka-kyselystä selviää. Kyselyn mukaan lähes 40 prosenttia metsänomistajista aikoo myydä puuta ensi vuonna. Vielä tämän vuoden puolella kaupantekoon aikovien osuus oli historiallisen suuri – 12 prosenttia – vuosi sitten vastaava luku oli 7 prosenttia.

Myyntiin vaikuttaa ennen muuta puun hinta. Jopa kaksi kolmesta vastaajasta mainitsee hintatason vaikuttavan myyntipäätökseen kuluvana vuonna.

”Puun hinnan nousu lisää kiinnostusta puukauppaa kohtaan huomattavasti. Teollisuudellekin tämä on hyvä viesti, että kyllä puuta saa rahalla”, toteaa MTK:n tutkimuspäällikkö Kalle Karttunen tiedotteessa.

Myyntihaluja on etenkin ammattiviljelijöillä – yli 60 prosentilla heistä on myytiaikeita ensi vuodelle. Myös nuoremmilla metsänomistajilla – alle 45-vuotiailla – on vanhempia enemmän kiinnostusta puukaupoille.

Kyselyn perusteella metsänomistajien luottamus talouteen on noussut kahteen edellisvuoteen verrattuna.

”Kysely osoittaa, että puun hintojen noustessa taloudellinen tyytyväisyys lisääntyy metsänomistajakunnassa ja toisaalta puuta tulee kasvavassa määrin markkinoille teollisuuden tarpeisiin”, toteaa MTK:n metsäjohtaja Marko Mäki-Hakola.

Kantarin toteuttama kysely tehtiin syyskuussa puhelimitse. Vastaajia oli 502 kappaletta.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa