MTK: Kaikki viittaa siihen, että metsänomistajien paremmat ajat jatkuvat

Vaikka nimellishinnat ovat korkeita, ei reaalihinnoissa ole mitään poikkeuksellista, järjestön puumarkkinakatsauksessa todetaan.

Puumarkkinoilla vauhti on nyt kiivaimmillaan ja hinnat nousussa. Hintatasoa ylläpitää kysynnän ja tarjonnan epätasapaino, MTK:n puumarkkinakatsauksessa todetaan.

Suurin vajaus puumarkkinoilla selittyy Venäjän tuonnin päättymisellä. Eikä tuonnin elpyminen ainakaan lähivuosina näytä todennäköiseltä. Epätasapainoa ovat lisänneet myös uudet tehdasinvestoinnit, jotka ovat kasvattaneet puunkäyttöä.

Toisaalta etsänomistajat ovat myyneet puuta aktiivisesti. MTK:n mukaan puumarkkinat toimivatkin hyvin.

Vaikka metsäteollisuus oli vielä alkuvuonna suhdannekuopassa, tilanne on paranemassa. Metsäteollisuustuotteiden kysyntä ja hintataso ovat nousussa. Kaikki indikaattorit näyttävätkin MTK:n mukaan tällä hetkellä, että metsänomistajien paremmat ajat jatkuvat.

Koivukuitu ennätystasolla

Vaikka puun hintataso tuntuu nyt korkealta ja nimellisesti se sitä onkin, reaalisesti hinnat eivät ole kovinkaan poikkeuksellisia, järjestö muistuttaa.

Kuitupuulla hintojen nousu on kuitenkin ollut nopeaa. Erityisesti koivukuidun nykyinen hintataso on jo reaalisestikin ennätystasolla ja mäntykuitu hyvin lähellä sitä. Sen sijaan esimerkiksi koivutukin hintakehitys on ollut heikkoa.

Lisää aiheesta: Puukaupan haamurajat paukkuvat ympäri maata

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa