MTK: Hallituksen budjettiesitys on pettymys

Esimerkiksi järjestön toivomaa metsävähennyksen korotusta ei tullut.

MTK on pettynyt hallituksen budjettiesitykseen, jossa metsähoidon rahoitusta leikattiin. Metsälehden tietojen mukaan muun muassa pienpuun korjuun tukia ollaan vähentämässä. Metsien kasvua ja hiilensidontaa tulisi lisätä nopeasti, mutta hallitus ei silti tee mitään metka-rahojen turvaamiseksi, järjestö harmittelee.

Pettymys on myös se, ettei esitys sisällä luvattua korotusta metsävähennykseen. MTK patistaa hallitusta toimimaan tässäkin asiassa ohjelmansa mukaisesti.

MTK on tyytymätön myös suojelu- ja ympäristötoimiin osoitettuun rahoitukseen. Vapaaehtoisen luonnonsuojelun (Metso- ja Helmi-ohjelmat) tehostamiseen ja yksityisrahoitteisen luonnon ennallistamistyön lisäämiseen esitys kohdentaa noin 1,8 miljoonaa euroa. MTK kannustaa hallitusta käyttämään rahan toimivien luontoarvomarkkinoiden kehittämiseen.

Kommentit (3)

  1. Pienpuun korjun tuki joutaakin lopettaa. Jo nyt on olemassa tehokkaat keinot taimikoiden hoitamiseen ,joiden avulla puusto saadaan järeytymään korjuukeplpoiseksi nopeasti verrattuna esim. aikaan ennen viimeisintä metsälakien uudistamista. Tuki jarruttaa vain myönteistä kehitystä ja kannustaa ihmisiä pilaamaan metsänsä sinä aikana ,kun odotellaan isompaa tukipottia. Keskitetään tuet taimikonhoitoon eikä sotketa puukaupan markkinaehtoisuutta ja lupaavaa kehitystä tukemalla eitoivottua suuntaa .

  2. Hallitus teki sen taas eli kasvatti menoja miljardilla viime vuodesta. Mistään leikkauksista ei siis ole tietoakaan.

    Muutama miljoona sinne tänne Metkassa ei tätä ongelmaa ratkaise mutta kyllä sen Metkan(kin) voisi lopettaa kokonaan tässä taloustilanteessa,

  3. Ja se metsävähennyksen kasvattaminen voidaan varmasti unohtaa. Ehkä hallitusohjelman kirjaus auttaa nyt edes siinä, että metsävähennystä ei ehkä pienennetä tällä hallituskaudella.

Metsänomistus Metsänomistus

Keskustelut

Kuvat