Moottorisahauksen MM: Lauantai palautti ilon Suomen sahureille

Pronssia lauantaina napannut Jukka Perämäki taistelee moottorisahauksen MM-kisojen kokonaiskilpailun voitosta.

Jukka Perämäeltäkin  (vasemmalla) irtosi jo lievä pronssinen hymy, kun voittajakolmikko juhli kaatokisan mitaleitaan. Keskellä kisan voittanut Slovenian Robert Cuk ja oikealla hopean vienyt Kamil Szarmach Puolasta. (Kuvaaja: Risto Mykkänen)
Jukka Perämäeltäkin (vasemmalla) irtosi jo lievä pronssinen hymy, kun voittajakolmikko juhli kaatokisan mitaleitaan. Keskellä kisan voittanut Slovenian Robert Cuk ja oikealla hopean vienyt Kamil Szarmach Puolasta. (Kuvaaja: Risto Mykkänen)

Toinen kisapäivä palautti ilon suomalaisjoukkueeseen. Janniina Hämäläinen otti pronssia ketjunvaihdossa ja Jukka Perämäki kaatotehtävällä.

Naisten ketjunvaihdossa Itävalta saavutti kaksoisvoiton Barbara Rinnhoferin ja Carina Modlin johdolla, pistein 126 ja 124. Janniina Hämäläisen pisteet olivat 114. Hän suoriutui ketjun vaihdosta 14,61 sekunnissa. Voittajalle hän hävisi kaksi ja puoli sekuntia.

Kokonaiskilpailun ratkaisevaan karsintatehtävään Hämäläinen lähtee seitsemänneltä sijalta, matkaa mitalisijoille on 31 pistettä.

Miesten tiukan tarkkuuskaatokilpailun ykkönen oli Slovenian Robert Cuk 658 pisteellä. Puolan Kamil Szarmachin pisteet olivat 657 ja Jukka Perämäen 655.

Perämäen kaato osui 4,6 millin päähän maalipaalusta. Hän päätyi tasapisteisiin Serbian Ljuban Zilicin kanssa, mutta serbi käytti kaatoon kaksi sekuntia pidemmän ajan, mikä ratkaisi mitalin Perämäelle.

Kulta ratkaistaan karsintatehtävässä

Perämäki lähtee kokonaiskilpailun ratkaisevaan karsintatehtävään erinomaisessa mitalisaumassa. Hän on kuusi pistettä kilpailua johtavaa Johannes Meisenbichleriä jäljessä.

Kuusi pistettä merkitsee puolentoista sekunnin eroa karsinnassa. Karsinta on tekniikkalaji, ja hyvällä rytmityksellä ero on kirittävissä. Virheet, esimerkiksi karsinnassa aiheutuneet runkovauriot on samalla kyettävä eliminoimaan.

Pentti Paananen on kokonaiskilpailussa sijalla 40 ja Jarmo Laatikainen sijalla 44.

Tuomarien moititaan suosivan omiaan

Muun muassa Suomen ja Viron joukkueissa on ihmetelty kisojen tuomaritoimintaa, josta käytännössä vastaavat isäntämaa Itävallan edustajat.

Ketjun vaihtotehtävässä on sallittu selkeitä virheitä, joista aiempina vuosina olisi tuomittu virhepisteitä.

Nuorten sarjassa Itävallan Markus Buchebner kellotti maailmanennätysajan, 7,88 sekuntia, mutta pudotti työpöydällä olleen stopparin. Sääntöjen mukaan tästä olisi pitänyt sakottaa kilpailijaa virhepisteillä, mutta näin ei tehty.

Lisäksi kisasuorituksista otetut videot osoittavat, että ketjun vaihdossa on katsottu läpi sormien useita varaslähtöjä, joista aiempina vuosina olisi rangaistu kilpailijaa.

Miesten ja naisten sarjassa Itävallalla on yleiskilpailussa kaksoisjohto.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Harrastukset Harrastukset

Keskustelut