Moottorisahauksen MM: Suomalaissahurit aloittivat alavireisesti

Tyytyväisin avauspäivän suorituksiinsa oli W pro -sarjassa kilpaileva Janniina Hämäläinen.

Janniina Hämäläinen suoriutui mm-kisa-avauksestaan hyvin. Alta-päältä -sahauksessa toisen pölkyn päähän jäi tosin muutaman millin pykälä, mikä pudotti sijoitusta. (Kuvaaja: Risto Mykkänen)
Janniina Hämäläinen suoriutui mm-kisa-avauksestaan hyvin. Alta-päältä -sahauksessa toisen pölkyn päähän jäi tosin muutaman millin pykälä, mikä pudotti sijoitusta. (Kuvaaja: Risto Mykkänen)

Tavoite kolmesta mitalista on karkaamassa Suomen moottorisahureilta Wienin MM-kisoissa. Edes aurinkoinen kisasää ei tuntunut siivittävän suomalaissahurien kisasuorituksia.

Tyytyväisin perjantain avauspäivän suorituksiinsa oli Janniina Hämäläinen. Hän haastoi kanssakilpailijoitaan rauhallisilla ja virheettömillä suorituksilla kaikissa kolmessa lajissa.

Teräketjun vaihtotehtävässä Hämäläinen oli kolmanneksi nopein ja tarkkuuskatkaisussa viides. Alta-päältä -sahauksessa toiseen pölkyn päähän jäi harmittavasti monen millin pykälä, mikä vuoksi sijoitus putosi kymmenenneksi.

”Ylitin itseni tänään. Olen enemmän kuin tyytyväinen suorituksiini. Alta-päältä -sahaus ei ollut paras suoritus, mutta tyytyväinen olen siihenkin”, Hämäläinen iloitsi.

Kokonaiskilpailun sijoituksia ei ensimmäisen kisapäivän jälkeen ole saatavilla. Suuren osallistujamäärän vuoksi kilpailijat tekevät perjantain ja lauantain aikana eri tehtäviä ja vasta kahden ensimmäisen kisapäivän jälkeen kaikki ovat samalla viivalla tulosluettelossa. Yleiskilpailu ratkeaa sunnuntain karsintakilpailuun.

Perämäki paras miehistä

Jukka Perämäen avaispäivä sujui myönteisissä merkeissä. Ketjun vaihdossa hän oli seitsemäs ajalla 10,11 sekuntia. Voittajalle Itävallan Jurgen Erlacherille hän hävisi puolitoista sekuntia.

Alta-päältä sahauksessa hän sijoittui 12:nneksi ja tarkkuuskatkaisussa seitsemänneksi. Mies oli tyytyväinen suorituksiinsa.

”Ei niissä pahempia töppejä tullut.”

Virheet synkistivät Jarmo Laatikaisen kisa-avausta. Alta-päältä -sahauksessa hän sai 50 virhepistettä maaliviivan ylityksestä ja tarkkuuskatkaisussa vielä 20 lisää liikkumisesta ketjun pyöriessä. Ne tukkivat hänen tiensä kärkisijoille.

Myös Pentti Paananen sortui virheeseen alta-päältäsahauksessa. Pölkyn päähän jäi yli 8 milliä ja sijoitus putosi kahdenkymmenen huonommalle puolelle.

Kilpailun etenemistä ja tuloksia voi seurata verkosta osoitteessa:

https://ialc.azurewebsites.net/Home/Dashboard

Harrastukset Harrastukset

Keskustelut