Metsästäjäliitto: Sudet saartoivat naisen ja koiran Mynämäellä

Nainen kohtasi koiransa kanssa kaksi isokokoista sutta, joista toinen tuli vain kolmen metrin päähän.

Kaksi suurta sutta saartoi naisen ja tämän koiran viime maanantaina Mynämäellä Varsinais-Suomessa, Metsästäjäliitto kertoo tiedotteessa. Tiedotteen mukaan toinen susista tuli vain kolmen metrin päähän.

Haja-asutusalueella sijaitsevan kotinsa läheisyydessä sienessä ollut Ulla Maaniitty kertoo sekarotuisen koiransa Onnin käyttäytyneen ennen susien kohtaamista omituisesti. Koira haisteli tarkoin jokaisen oksan ja puun, joita heidän kotimatkansa varrelle osui.

” Oltiin ihan kotitien tuntumassa noin sadan metrin päässä kotoa, kun yhtäkkiä eteemme pöllähti susi, ja takanamme vähän kauempana näkyi toinen susi”, Maaniitty kuvailee.

” Ensin kehotin susia painumaan matkoihinsa kovalla äänellä, ja kun se ei tehonnut, niin aloin kirkumaan. Joko kirkuminen tai onneksemme samaan aikaan ohi ajanut auto pelästytti sudet”, Maaniitty kertaa.

Tilanteen lauettua Maaniitty soitti hätäkeskukseen. Näin myös poliisi ohjeistaa.

” Jos havaitset suden, karhun tai muun suurpedon kotisi ympäristössä tai asutuksen lähellä tai jos peto uhkaa sinua suoraan, soita hätänumeroon 112. Hakeudu suojaan sisätiloihin. Seuraa mahdollisuuksien mukaan, mihin eläin lähtee liikkumaan.”

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto