Metsäpäivät: Suomi ja Ruotsi rakentavat vahvaa EU-yhteistyötä

Tänään alkaneiden Metsäpäivien ohjelmassa mukana yli 40 toimijaa ja yli 70 puhujaa. Lauantaina on ensimmäistä kertaa yleisöpäivä.

Metsäneuvos Erno Järvinen ja hänen ruotsalainen kollegansa, yksikönjohtaja Turid Tersmeden painottivat yhteisen EU-vaikuttamisen ja tutkimuksen merkitystä valtakunnallisilla Metsäpäivillä pitämässään puheenvuorossa.

Suomen ja Ruotsin maa- ja metsätalousministeriön edustajat painottivat asiantuntijatason päivittäistä yhteistyötä ajankohtaisissa metsäaloitteissa.

Vaikuttamisen välineinä tärkeitä ovat säännöllisten tapaamisten ohella muun muassa EU:n metsämaiden Metsän puolesta -ryhmä sekä Suomen Metsäyhdistyksen konseptiin perustuva EU-vaikuttajien Metsäakatemia.

”Toivon, että voimme järjestää jo neljännen Metsäakatemian yhteistyössä Ruotsissa ensi vuonna. Dialogin jatkamiselle on tarve”, metsäneuvos Erno Järvinen sanoi.

Ensi vuonna Ruotsi ottaa johtaakseen Euroopan metsäministerikonferenssit, Forest Europe -prosessin. Ruotsin ministeriön maaseutu- ja infrastruktuuriosaston metsä-, ympäristö- ja tutkimusyksikön johtaja Turid Tersmedenin mukaan prosessissa on oleellista kehittää kestävän metsänhoidon kriteerejä ja indikaattoreita eteenpäin.

”On tärkeää, että meillä on sekä eurooppalaisia että kansainvälisiä foorumeita, joilla voimme keskustella yhteisistä metsään ja metsäalaan liittyvistä haasteista ja mahdollisuuksista”, Tersmeden totesi.

Järvisen ja Tersmedenin keskustelua kuunteli lähes neljäsataa metsäalan ammattilaista ja asiantuntijaa Metsäpäivillä, joka on alan suurin vuosittainen asiantuntijatapahtuma. Ensi vuonna Suomen Metsäyhdistyksen järjestämä vuosittainen tapahtuma täyttää sata vuotta.

Tänään alkaneiden ja lauantaihin jatkuvien Metsäpäivien ohjelmassa mukana yli 40 toimijaa ja yli 70 puhujaa. Pääteema on monitavoitteinen metsäala, jota lähestytään sekä tutkimuksen, että yritysmaailman ja innovaatioiden kautta.

Lauantaina Metsäpäivät avaa ovensa ensimmäistä kertaa yleisölle ja tarjoaa ajankohtaista asiaa ja neuvontaa metsänomistajille.

Metsänomistus Metsänomistus

Keskustelut