Kemerahakemusten ja -toteutusilmoitusten käsittelyssä sekä tukien maksussa on viivettä koko loppuvuoden ajan, Suomen metsäkeskus tiedottaa.
Erityisesti taimikon varhaishoidon ja nuoren metsän hoidon toteutusilmoitusten käsittely on tällä hetkellä ruuhkautunut.
Kemeratukia voi hakea vielä lokakuun alkueen saakka. Metsäkeskus lupaa käsitellä kaikki määräajassa saapuneet hakemukset vuoden loppuun mennessä.
Sähkö- ja kirjepostilla saapuneiden toteutusilmoitusten käsittelyaika on tällä hetkellä pisimmillään 2–3 kuukautta. Sähköisesti saapuneet toteutusilmoitukset käsitellään paljon nopeammin.
Sähkö- ja kirjepostilla saapuneiden kemerarahoitushakemusten keskimääräinen käsittelyaika on tällä hetkellä noin kaksi kuukautta ja sähköisesti saapuneiden hakemusten kaksi viikkoa.
Taimikon varhaishoidon ja nuoren metsän hoidon hakemukset ja toteutusilmoitukset kannattaa ensisijaisesti jättää sähköisesti Metsään.fi-palvelussa, koska se nopeuttaa niiden käsittelyä.
” On hyvä muistaa, että nuoren metsän hoidon työt voi aloittaa heti hakemuksen jättämisen jälkeen. Vaikka nyt on ruuhkaa, Metsäkeskus käsittelee kaikki saapuneet hakemukset vuoden loppuun mennessä”, sanoo hankehallinnon asiantuntija Yrjö Niskanen.
Tuen hakijoiden kannattaa huomioida, että Metsäkeskuksen Metsään.fi-palvelussa on 22.–25.9. käyttökatko tietojärjestelmätöiden vuoksi. Käyttökatkon aikana palvelussa ei voi jättää kemera-hakemuksia eikä -toteutusilmoituksia.
Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä
Metsäkeskus käsittelee kaikki 1.10. mennessä saapuneet kemera-hakemukset saapumisjärjestyksessä vuoden 2023 loppuun mennessä. Kemera-toteutusilmoitusten käsittely ja tukien maksu jatkuu vuoden 2026 loppuun saakka.
” Pyydämme odottamaan rauhassa Metsäkeskuksen päätöstä rahoitushakemukseen tai toteutusilmoitukseen. Päätöksestä ilmoitetaan hakijalle kirjeitse tai sähköpostitse. Myös Metsään.fi-palvelun Asiointi-osiosta voi tarkistaa, onko oma hakemus jo käsittelyssä”, sanoo asiakaspalvelupäällikkö Mari Pousi.
Kemeratukijärjestelmä päättyy vuoden vaihteessa, ja ensi vuonna siirrytään metsätalouden uuteen kannustejärjestelmään, metkaan.
Jos ajankohtaiset metsäasiat kiinnostavat, tilaa Metsälehti tästä.
Kommentit
Ei vielä kommentteja.
Haluatko kommentoida artikkelia? Voidaksesi kommentoida artikkelia sinun tulee kirjautua sisään.
Kirjaudu sisään