Metsäkanalintujen metsästysaikoihin luvassa muutoksia, ministeriön esitys nyt lausunnoilla

Metsästyskausi alkaa 10. syyskuuta.

Metsäkanalintujen metsästysaikoihin esitetään muutoksia. Maa- ja metsätalousministeriön esitys syksyn metsästyskaudesta on nyt lausuntokierroksella, joka päättyy ensi viikon perjantaina (23.8.). Metsästyskausi alkaa 10. syyskuuta.

Esityksen mukaan metson metsästysajat pysyvät nykyisellään pääosassa Lappia ja talvimetsästys sallittaan. Pohjois-Pohjanmaalla metsästysaika lyhenee useassa kunnassa, sen sijaan Länsi-Suomessa metsästysaikaa pidennetään monin paikoin.

Teeren talvimetsästys sallitaan suuressa osassa Lappia ja Koillismaata metson kanssa samalla alueella. Kainuussa, Pohjois-Savossa ja Pohjois-Karjalassa teeren metsästysaikaa lyhennetään, mutta eteläisessä Suomessa metsästysaikaa pidennettäisiin monin paikoin kuukaudella.

Pyyn metsästysaikaa esitetään lyhennettäväksi Pohjois-Suomessa kuukauteen. Itä- ja Länsi-Suomessa metsästysaika lyhenee pääosin kolmesta kuukaudesta kahteen. Kymenlaaksossa pyytä saa metsästää kuukauden ajan viime vuoden metsästyskiellon jälkeen.

Riekon metsästys pohjoisimmassa Suomessa on sallittua syyskuulta maaliskuulle ja osassa Lappia syyskuulta lokakuun loppuun. Metsästyskieltoa kuitenkin laajennetaan Kemijärvelle ja Pudasjärvelle. Muualla maassa riekon rauhoitusta jatketaan edelleen.

Metsäkanalintujen kannat vaihtelevat vuosittain, ja kantojen muutos otetaan metsästysajoissa huomioon. Ministeriön esitys metsäkanalintujen metsästysajoiksi perustuu Suomen riistakeskuksen valmistelemaan esitykseen, joka perustuu tuoreiden riistakolmiolaskentojen tuloksiin.

Lisää aiheesta | Luke: “Metsäkanalintujen kannat selvässä laskussa”

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Harrastukset Harrastukset

Keskustelut