Metsähallitus päivitti strategiaansa – tavoitteena parantaa taloudellista tulosta

Uuden strategian teemoja ovat muun muassa vihreä kasvua, ilmasto ja monimuotoisuus.

Metsähallitus on päivittänyt strategiaansa. Uudessa strategiassa tavoitteena on muun muassa parantaa toiminnan tuottavuutta ja vaikuttavuutta sekä vastata yhteiskunnallisiin haasteisiin.

Strategiassa on kuusi pääteemaa, joita Metsähallitus toiminnassaan painottaa. Näitä ovat muun muassa vihreä kasvu, ilmasto ja luonnon monimuotoisuus sekä hyvinvointi ja turvallisuus.

Vihreä kasvu tarkoittaa, että valtion maita ja vesiä hyödynnetään kestävästi suomalaisen yhteiskunnan tarpeisiin. Olennaista on tuottaa valtio-omistajalle taloudellista arvoa. Metsähallituksen toiminnalla on myös merkittäviä aluetaloudellisia vaikutuksia. 

”Tavoitteena on parantaa taloudellista tulosta ja kasvattaa konsernin liikevaihtoa kestävästi ja monipuolisesti biotalouden ja vihreän siirtymän sekä uusiutuvan energian kapasiteetin kasvun avulla”, sanoo Metsähallituksen pääjohtaja Juha S. Niemelä tiedotteessa.

Lisäksi tavoitteena on turvata ja vahvistaa luonnon monimuotoisuutta valtion mailla ja vesillä sekä hillitä ilmastomuutosta.

”Tavoitteenamme on kasvattaa monikäyttömetsien hiilinielua ja valtion maiden puuston hiilivarastoa 10 prosentilla vuoteen 2035 mennessä. Olemme aloittaneet ilmasto-ohjelman päivityksen, jossa tarkennetaan ilmastotyöhön liittyviä tavoitteita ja toimenpiteitä”, Niemelä kertoo.

Strategiaa tullaan päivittämään tulevaisuudessa ehkä useammin, sillä Metsähallituksessa on päätetty siirtyä kiinteistä strategiakausista rullaavaan strategiaprosessiin, jolloin strategian päivitystarvetta arvioidaan vuosittain.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus

Keskustelut