Metsähallitus on kunnostanut Aulangon luonnonsuojelualueen porraskaiteet: ”Ilkivallasta tehty rikosilmoitus”

Metsähallitus on korjannut Aulangon luonnonsuojelualueella ilkivallan aiheuttamat vauriot Karhuluolan porraskaiteissa. Puistometsän sähköinen tiepuomi korjataan, ja puomille asennetaan valvontakamera.

Aulangon Karhuluolan portaat. (Kuva: Leena HiltunenMetsähallitus)
Aulangon Karhuluolan portaat. (Kuva: Leena HiltunenMetsähallitus)

Aulangon luonnonsuojelualueella Hämeenlinnassa jouduttiin sulkemaan Karhuluolalle vievät portaat heinäkuussa ilkivallan takia. Portaiden kaiteeseen tuli vaurioita, jotka aiheuttivat portaisiin putoamisvaaran.

Ilkivallan tekijä tai tekijät olivat irrottaneet portaiden yläpäästä kiviä ja vierittäneet ne näköalatasanteen vierestä putoamaan portaisiin. Metsähallitus on tehnyt ilkivallasta rikosilmoituksen.

Metsähallitus on nyt saanut portaiden kaiteet korjattua ja portailla on jälleen turvallista liikkua. Joidenkin ruostuneiden kaideputkien uusinta jatkuu vielä myöhemmin.

Aulangon puistometsää kiertää rengastie, jonka sähköpuomi on rikottu vuosien varrella useasti. Metsähallitus korjauttaa rikkoutuneet sähköpuomin, ja puomin aukioloaika tulee olemaan klo ­7–23. Lisäksi sähköpuomille asennetaan valvontakamera.

Alueella voi retkeillä jälleen normaalisti.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Harrastukset Harrastukset

Keskustelut