Metsäalan opiskelijoiden yhdistyksen MEOL:n puheenjohtaja Arttu Huhtanen torjuu väitteen, jonka mukaan jatkuva kasvatus olisi vierasta metsäalan opiskelijoille. Huhtasen mukaan myös jatkuva kasvatus on osa opistoja.
”Opiskelijan tulee valmistuttuaan osata metsän ekologisten ominaisuuksien lisäksi erilaiset sovellettavat menetelmät metsien käyttöön sekä suojeluun ja erilaisten menetelmien soveltaminen niille sopivilla kohteilla, myös jatkuvan kasvatuksen. Sovellettavuuteen vaikuttavia seikkoja on useita, joista metsän vallitseva rakenne ei ole suinkaan vähäisin, tuotetaanhan metsätaloudessa euroja eikä kuutioita”, Huhtanen kirjoittaa yhdistyksensä blogissa.
”Jatkuva kasvatus on yleisesti hyväksytty metsäalalla hyväksi työkäytännöksi myös Tapion Hyvän metsänhoidon suosituksiin ja jatkuvan kasvatuksen koulutusta tarjotaan ainakin kaikissa korkea-asteen opinnoissa. Lisäksi henkilökohtaisen kokemukseni mukaan jatkuvan kasvatuksen opetus on menetelmän käytön vähäisyydestä riippumatta ollut myös saamassani opetuksessa merkittävässä roolissa.”
”Nykyaikaisessa koulutuksessa opiskellaan asioita tutkittuun tietoon perustuen ja opiskellaan tietoon perustuvien menetelmien soveltuvaa käyttöä ja kehittämistä. Jatkuva kasvatus on osa asiantuntijuutta, ja ammattietiikkansa mukaisesti toimiva ammattilainen toimii tiedon eikä mielipiteen pohjalta”, Huhtanen kirjoittaa.
Jos ajankohtaiset metsäasiat kiinnostavat, tilaa Metsälehti tästä.
Kommentit
Ei vielä kommentteja.
Haluatko kommentoida artikkelia? Voidaksesi kommentoida artikkelia sinun tulee kirjautua sisään.
Kirjaudu sisään