Metsä Groupin monimuotoisuushanke mediajätti Forbesin esittelyssä

Forbes kertoo, kuinka Kemin biotuotetehtaan ympäristö toimii monimuotoisuuden pilottihankkeena.

Yhdysvaltalainen talousmediajätti Forbes esittelee verkkosivuillaan laajasti Metsä Groupin monimuotoisuusohjelmaa. Forbesin mukaan suomalaiset metsäyhtiöt hallinnoivat miljoonia hehtaareja metsää ja ovat avainasemassa Suomen hiilinielu- ja metsäluonnon monimuotoisuustavoitteiden saavuttamisessa.

Artikkelissa kerrotaan, että 75 prosenttia Suomen pinta-alasta on metsien peitossa ja että metsäala tuottaa viidenneksen Suomen vientituloista.

Metsä Group puolestaan hallinnoi 5,5 miljoonaa hehtaaria metsää. Yhtiön tavoitteena on yhdistää monimuotoisuus tiiviimmin liiketoimintaansa, jotta se ei olisi vain sivujuonne vaan osa yhtiön ydintoimintaa.

Kemin biotuotetehtaan ympäristö toimii Forbesin mukaan pilottihankkeena, jossa kokeillaan uusia ratkaisuja luonnon monimuotoisuuden ennallistamiseksi. Käytännön töistä vastaa luonnonsuojeluyhdistys Villi vyöhyke ry.

Jos Kemin hanke onnistuu, aikeissa on laajentaa se muihin Metsä Groupin kohteisiin seitsemässä maassa.

”Tavoitteena on, että monimuotoisuushankkeista vastaavat työntekijät ottavat aktiivisesti vastuuta osana pitkän aikavälin suunnittelua”, Metsä Groupin johtava luontoasiantuntija Timo Lehesvirta toteaa artikkelissa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito