Metka-tukien käsittelyssä yhä ruuhkaa, uusien työlajien käsittely lykkäntyy

Taimikon ja nuoren metsän hoidon tukihakemusten käsittelyaika on noin kolme kuukautta, Metsäkeskuksesta kerrotaan.

Suomen metsäkeskuksen tietojärjestelmäuudistuksen ongelmat jatkuvat. Nyt näyttää, että uusien metka-työlajien – ympäristötuet, suometsän hoito, luonnonhoito – tukihakemusten käsittelyt lykkääntyvät loppuvuoteen tai jopa ensi vuoden alkuun.

Ympäristötukihakemusten käsittely ja tukien maksu alkaa aikaisintaan marraskuun loppupuolella. Suometsän hoidon ja luonnonhoidon tukihakemusten käsittely alkaa aikaisintaan loppuvuodesta 2024 tai alkuvuodesta 2025. Myös metsäteiden ja kulotusten toteutusilmoitusten käsittely ja tukien maksu alkaa aikaisintaan loppuvuodesta tai ensi vuoden alussa.

”Tilanne on todella harmillinen. Valmistaudumme käsittelemään näitä tukihakemuksia mahdollisimman nopealla aikataululla, kun tietojärjestelmä tämän mahdollistaa”, sanoo Metsäkeskuksen hankehallinnon päällikkö Sameli Salokannel tiedotteessa.

Tällä hetkellä Metsäkeskus pystyy käsittelemään vain taimikon ja nuoren metsän hoidon, terveyslannoituksen, metsäteiden sekä kulotuksen tukihakemuksia ja tekemään päätöksiä niihin.

Näidenkin hakemusten käsittely on yhä ruuhkautunut. Taimikon ja nuoren metsän hoidon metka-tukihakemusten käsittelyaika on tällä hetkellä noin 3 kuukautta. Terveyslannoitusten hakemusruuhka saadaan purettua lähiviikkojen aikana, Metsäkeskuksesta kerrotaan.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat