Metka-tukien haku ruuhkautunut, käsittelyajat pidentyneet

Tukia haettu tänä vuonna innokkaasti, joten rahat voivat loppua kesken, Metsäkeskus arvioi.

Taimikon ja nuoren metsän hoidon sekä terveyslannoitusten metka-tukien käsittelyajat ovat venyneet entisestään, Suomen metsäkeskuksesta kerrotaan. Käsittelyyn menee tällä hetkellä aikaa noin kolme kuukautta.

Ruuhkan taustalla on henkilöstön lomautukset, lomat ja kesäkauden maastotyöt. Lisäksi käsittelyä on hidastanut uuden tietojärjestelmän käyttöönotto.

”Nyt syksyn ajan keskitymme hakemusruuhkan purkamiseen”, kertoo hankehallinon päällikkö Sameli Salokannel tiedotteessa.

Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä. Ne kannattaa toimittaa sähköisesti, sillä se sujuvoittaa niiden käsittelyä.

Loppuvatko tukirahat?

Metka-tukea on haettu viimevuotista vilkkaammin. Puutuotannon tukia on käytetty toistaiseksi 19 miljoonaa euroa, mikä on 9 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Tukea on haettu etenkin taimikoiden ja nuorten metsien hoitoon.

”Jos tukia haetaan loppuvuonna samaan tahtiin tai enemmän, voivat varat loppua kesken. Varojen riittävyyteen vaikuttaa paljon se, kuinka paljon viime vuonna hyväksyttyjä nuoren metsän hoidon töitä toteutetaan tänä vuonna”, Salokannel toteaa.

Metsätietuet nyt käsittelyssä

Metsäkeskus on elokuussa aloittanut myös metsätietuen metka-hakemusten käsittelyn. Tukea voi voi hakea uuden metsätien rakentamiseen sekä metsätien perusparannukseen.

Ympäristötukihakemusten tarkistaminen on alkanut ja tukien maksu alkaa aikaisintaan syyskuussa. Suometsänhoidon ja luonnonhoidon tukihakemusten käsittely pyritään aloittamaan myöhemmin loppuvuoden aikana.

Myös totetustusilmoitusten käsittely on alkamassa. Esimerkiksi kulotustukien toteutusilmoitusten käsittely ja tukien maksu pyritään aloittamaan vielä kuluvan vuoden loppupuolella.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.