Metka-tukia haetaan pääasiassa sähköisesti, käsittely silti ennakoitua hitaampaa

Tällä hetkellä Metsäkeskuksen tukipäätöstä joutuu odottamaan noin kolme kuukautta.

Metka-tukia on haettu Metsäkeskuksen Metsään.fi-palvelun kautta runsaasti. Maaliskuusta lähtien Metsään.fi:n kautta on voinut hakea taimikon ja nuoren metsän hoidon tukia, ja hakemuksista noin 90 prosenttia on tullut sähköisesti Metsään.fi:n tai yritysten omien tietojärjestelmien kautta.

Terveyslannoitustukea on voinut hakea Metsään.fi:stä kesäkuusta alkaen. Näistä hakemuksista noin 60 prosenttia on tullut sähköisesti.

”Sähköisestä asioinnista hyötyvät sekä tuen hakijat että Metsäkeskus. Metsäkeskus käsittelee sähköisiä hakemuksia sujuvammin ja tuen hakijat saavat tukipäätöksen nopeammin”, sanoo Metsäkeskuksen Metsään.fi-palvelusta vastaava Hanna Parviainen tiedotteessa.

Metka-hakemusten käsittely on kuitenkin vaatinut ennakoitua enemmän käsityötä Metsäkeskuksessa. Tukipäätöstä joutuu nyt odottamaan noin kolme kuukautta. Jotta käsittelyaikoja voitaisiin lyhentää, tulisi tukihakemukset täyttää mahdollisimman tarkasti. Lisätietojen kysely pidentää käsittelyaikoja, Metsäkeskuksesta muistutetaan.

Metsäkeskus on pyytänyt palautetta Metsään.fi:ssä tukihakemuksia täyttäneiltä. Vastaajista enemmistö piti hakemuksen täyttämistä helppona.

Sähköinen asiointi helpottuu entisestään loppuvuodesta, jolloin myös metsänkäyttöilmoituksen voi tehdä uudistetussa Metsään.fissä. Siihen asti ilmoituksen voi tehdä palvelun aiemmassa versiossa.

 

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus

Keskustelut

Kuvat