Luonnonvarakeskus vähentää tilastointia – leikkauslistalla esimerkiksi kantorahatulot ja yksityismetsätalouden liiketulos

Palautetta tilastoinnin vähennyssuunnitelmista voi antaa Lausuntopalvelussa.

Luonnonvarakeskus (Luke) suunnittelee tilastotuotantonsa supistamista. Osa tällä hetkellä julkaistavista tilastoista lakkautetaan, osan julkaistutiheyttä muutetaan. Taustalla on julkisen talouden säästöpaineet ja vähenevät resurssit, Lukesta kerrotaan.

Metsätilastoista lakkauttamassa ollaan yksityismetsätalouden liiketulos-, metsä sijoituskohteena-, kantorahatulot-, metsämaan omistus-, puun kulkuvirrat-, metsävarat- ja metsäteollisuuden ulkomaankauppa -tilastoja. Näitä on julkaista kerran tai kaksi vuodessa.

Osa näistä tilastoista on saatavilla edelleen muualta: esimerkiksi metsäteollisuuden ulkomaankauppa -tilasto löytyy Tullin tilastoista, metsämaan omistuksesta tietoa löytyy Metsäkeskuksesta. Eikä metsävaratilaston lakkauttaminen tarkoita VMI-tietojen tuottamisen lakkauttamista, vaan ainoastaan näiden tietojen julkaisemisen lakkauttamista osana Luken tilastoja.

Lisäksi on tarkoitus supistaa seuraavia tilastoja: metsänhoito ja perusparannustyöt: siemen- ja taimet-, puun markkinahakkuut-, hakkuukertymä ja puuston poistuma- ja energiapuun kauppa. Esimerkiksi energiapuukaupasta on julkaistu aiemmin neljännesvuosittain, jatkossa tilasto julkaistaan vain kerran vuodessa. Markkinahakkuiden ja hakkuukertymän ennakkotilastoista luovutaan.

Vähennysten ohella lisääkin tilastotietoa tulee tarjolle.

”Metsätilastoinnin osalta puuston määrää ja arvoa koskeva tilastotuotanto laajenee”, sanoo Luken tilastojohtaja Faiz Alsuhail tiedotteessa.

Luke toivoo sidosryhmiltään palautetta leikkaussuunnitelmista. Palautetta voi antaa Lausuntopalvelu.fi:ssä 2.–20.9.2024.

 

 

Kommentit (1)

  1. Hyvähän se on aina että päällekkäistä työtä vähennetään. Raha on paras motivaattori myös työn organisoinnissa.