Luonnonperintösäätiö osti metsää Sastamalasta, tilasta tulee tukiyhdistyksen nimikkometsä

Hankinnan mahdollista säätiön tukiyhdistyksen tuki.

Luonnonperintösäätiön ostamalla tilalla sijaitsee myös taiteilija Emil Danielssonin Kivilinna. Linna on Sastamalan kaupungin omistuksessa ja sen toiminta jatkuu. (Kuva: Luonnonperintösäätiö)
Luonnonperintösäätiön ostamalla tilalla sijaitsee myös taiteilija Emil Danielssonin Kivilinna. Linna on Sastamalan kaupungin omistuksessa ja sen toiminta jatkuu. (Kuva: Luonnonperintösäätiö)

Luonnonperintösäätiö on ostanut Sastamalan Pirunvuorelta metsätilan. Tilan koko on 32 hehtaaria, ja siinä on sekä luonnontilaisempia että käsitellympiä osia. Tilalla sijaitsee myös Pirunvuoren näköalapaikka, kansantarinoita innoittanut luola ja taiteilija Emil Danielssonin Kivilinna. Linnan omistaa Sastamalan kaupunki.

”Olemme riemuissamme siitä, että saamme perustaa Pirunvuorelle ison suojelualueen. Siitä tulee säätiön ensimmäinen suojelualue Sastamalassa”, sanoo säätiön puheenjohtaja, kirjailija Anni Kytömäki tiedotteessa.

Tila tuli myyntiin keväällä. Sen hankinnan mahdollisti säätiön tukiyhdistyksen Ikimetsän ystävät ry:n tuki. Ikimetsän ystävien tuella säätiö on tänä vuonna hankkinut kolme muutakin metsäaluetta: Jämsän Raksinmäen, Vesannon Torpan metsän ja Inarin Nangujärven metsän. Lisäksi yhdistyksen lahjoitus oli merkittäviltä osin mahdollistamassa Korppoon Inikorpin ja Kokkolan Majanmetsän hankintaa.

”Valitsimme kohteet tukiyhdistyksen kanssa, ja Pirunvuoren suojelu huipentaa yhteistyön. Pirunvuoren suojelualueesta tulee myös Ikimetsän ystävien nimikkometsä”, Kytömäki kertoo.

Ikimetsän ystävät ry perustettiin Luonnonperintösäätiön rinnalle vuonna 2005. Viime vuonna yhdistys sai jäseneltään huomattavan perinnön. Yhdistys päätti, että suurin osa testamenttivaroista lahjoitetaan Luonnonperintösäätiölle metsien ostoon.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus

Keskustelut

Kuvat