Koneen Säätiö jakoi apurahoja, nyt paneudutaan vallankäyttöön metsissä

Jatkuvan kasvatuksen yhdistys Silva sai 300 000 euroa metsänomistajien vertaisoppimisyhteisöjen rakentamiseen.

Koneen Säätiön Metsän puolella -aloite on jakanut rahoitusta yhdeksälle uudelle hankkeelle. Rahoitusta myönnettiin yhteensä 1,6 miljoonan euron edestä. Hakemuksia säätiölle tuli 171 kappaletta.

Metsiin liittyvä vallankäyttö on teema, joka näkyy useassa rahoitetussa hankkeessa, Säätiöstä kerrotaan. Esimerkiksi hakukierroksen suurimman rahoituksen saaneen tutkijatohtori Anna Kukkosen ja työryhmän hankkeessa pyritään selvittämään, miksi julkisella kritiikillä ja tieteellisellä tiedolla lisähakkuiden ja metsätalouden negatiivisista ympäristövaikutuksista on ollut niin vähän vaikutusta suomalaiseen metsäpolitiikkaan.

Helsingin yliopiston sosiologian ja valtio-opin tieteenalan yhteinen hanke on nelivuotinen, sitä rahoitetaan 480 000 eurolla.

Metsän jatkuvan kasvatuksen yhdistys Silvan viestintähanketta tuetaan 300 000 eurolla. Tavoitteena on synnyttää metsänomistajien keskuuteen vertaisoppimisen yhteisöjä, joissa metsänkäytön hyvillä esimerkeillä, keinoilla ja tutkitun tiedon avulla opitaan toteuttamaan luontoarvoja painottavaa metsätaloutta.

Arkkitehti Seela Pentikäisen ja työryhmän hankkeessa Elonkirjon kaupunki – Vaihtoehtokaavoja Suomen kaupunkimetsäkiista-alueille tuotetaan kaupunkisuunnittelun työkaluksi kuusi varjokaavaa, joilla elonkirjolle ja asukkaiden hyvinvoinnille arvokkaat kaupunkimetsät voitaisiin säästää rakentamiselta. Hanketta rahoitetaan 110 000 eurolla.

Lisäksi rahoitusta myönnettiin kahdelle dokumenttielokuvalle, nuorten teatteriprojektille, äänitaideprojektille, Suomussalmella järjestettävälle yhteisölliselle festivaalille sekä kasvatustiedettä, eri taidemuotoja ja journalismia yhdistävälle projektille.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat