Keski-Suomen ELY-keskuksen ympäristö- ja luonnonvarat -vastuualueen johtajaksi on nimitetty Mika Oraluoma

Mika Oraluoma on valittu Keski-Suomen ELY-keskuksen ympäristö- ja luonnonvarat -vastuualueen johtajaksi. Tehtäviin kuuluu muun muassa kulttuuriympäristön hoitoon ja luonnon monimuotoisuuden suojeluun liittyvät tehtävät.

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (ELY-keskus) ympäristö- ja luonnonvarat -vastuualue on saanut uuden johtajan. Ympäristö- ja ilmastonministeri Kai Mykkänen on nimittänyt johtajaksi Mika Oraluoman.

Mika Oraluoma on toiminut Keski-Suomen ELY-keskuksen palveluksessa vesiyksikön päälikkönä. Hän on hoitanut ympäristö- ja luonnonvarat -vastuualueen johtajan tehtävää määräaikaisesti toukokuun alusta.

Ympäristö ja luonnonvarat -vastuualueen tehtäväalaan kuuluu ympäristönsuojelun, alueiden käyttöön, rakentamisen ohjaukseen, kulttuuriympäristön hoitoon, luonnon monimuotoisuuden suojeluun ja kestävään käyttöön sekä vesivarojen käyttöön ja hoitoon liittyviä tehtäviä. Lisäksi tehtävänä on valvoa yleistä etua ympäristö- ja vesiasioissa, tuottaa ja jakaa ympäristöä koskevaa tietoa sekä parantaa ympäristötietoutta, ehkäistä ja torjua ympäristövahinkoja ja -haittoja, huolehtia valtion vesitaloudellisista luvista ja yksityisoikeudellisista sopimuksista sekä huolehtia ympäristö-, vesihuolto- ja vesistötöiden toteuttamisesta.

Johtajan virkaa haki määräajassa kahdeksan hakijaa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto

Kuvat