Saha- ja puutuotekonserni Keitele Forest on saanut tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinnon. Palkinto myönnetään vuosittain tunnustuksena suomalaisille, kansainvälisesti menestyville yrityksille ja niiden taustalla vaikuttaville yhteisöille. Keiteleen lisäksi palkittiin automatisoinnin työkaluja tarjoava Smartly.io Solutions ja Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy.
”Rohkeus, kasvu, investoinnit, uudistuminen yhdistävät näitä voittajia. Palkitut yritykset ovat investoineet niin tuotantolaitoksiin, uusiin tuotteisiin ja palveluihin kuin henkilökuntansa osaamiseen. Palkittujen yritysten esimerkki myös kertoo, että uskallus riskinottoon kannattaa, ja siitä hyötyvät yrityksen ja sen henkilöstön lisäksi kumppanit ja koko yhteisö”, Business Finlandin pääjohtaja Nina Kopola toteaa.
Ehdotuksen palkittavista yrityksistä ja yhteisöistä presidentille tekivät Team Finland -verkoston toimijat, muun muassa Business Finland, ely-keskukset, Finnvera ja Ulkoministeriö.
”Pysyviksi hiilinieluiksi metsistä ei ole”
Keitele palkittiin vuoden kasvuyrityksenä. Viimeisten kymmenen vuoden aikana konserni on investoinut Suomeen yli 200 miljoonan euron arvosta. Yritys vie puutavaraa ja jatkojalosteita 42 maahan, sen liikevaihto on noin 270 miljoonaa euroa vuodessa. Yhtiö työllistää noin 500 henkilöä.
Kansainvälistymispalkinnon myöntäminen sahayhtiölle on merkittävä tunnustus suomalaiselle sahateollisuudelle, yhtiöstä todetaan. Keitele on ensimmäinen kansainvälistymispalkinnon saanut puhtaasti mekaanisen metsäteollisuuden yritys.
”Kohdallamme se on myös palkinto lähes 40 vuoden yrittäjyydestä ja kovasta työstä. Toivomme tämän palkinnon myöntämisen herättävän keskustelua puun käytön lisäämisen positiivisista ympäristövaikutuksista ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa.”
Konsernin toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja Ilkka Kylävainio muistuttaa, että metsien kasvua ja metsien hiilinielua tulee kasvattaa tulevaisuudessa hallitusti.
”Suomessa on vuosisata panostettu puun kasvun lisäämiseen ja siinä on onnistuttu erinomaisesti. Pysyviksi hiilinieluiksi metsistä ei kuitenkaan ole, vaan pitkän kierron raaka-aine on muutettava asiakaslähtöisellä ja tehokkaalla tuotannolla puutuotteiksi, jotka toimivat hiilivarastoina elinkaarensa ajan.”
Jos ajankohtaiset metsäasiat kiinnostavat, tilaa Metsälehti tästä.
Kommentit
Ei vielä kommentteja.
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.