Keinovalon ja yötähtäinten käyttö taas mahdollista valkohäntäpeuran metsästyksessä Lounais-Suomessa

Edellytyksenä on, että kaatolupien haltijat hakeutuvat Metsästäjäliiton saaman poikkeusluvan piiriin 

Myös alkavalla metsästyskaudella valkohäntäpeuran kaatolupien haltijat voivat käyttää keinovaloa ja yötähtäintä peuran tihentymäalueilla Lounais-Suomessa. Tämä on mahdollista, kun seura tai seurue hakeutuu Metsästäjäliiton saaman poikkeusluvan piiriin.

Metsästäjäliitto on saanut Suomen riistakeskukselta uudelleen poikkeusluvan keinovalon ja aseeseen kiinnitettävien yötähtäinlaitteiden käyttöön valkohäntäpeuran metsästyksessä kaudelle 2024-2025. Lupa on aiempaan tapaan myönnetty yhdeksi vuodeksi ja kattaa edellisvuosien tapaan rajatun alueen valkohäntäpeuran tihentymäalueella Lounais-Suomessa.

Poikkeusta voivat käyttää vain lupa-alueella sijaitsevat metsästysseurat ja -seurueet, jotka ilmoittautuvat Metsästäjäliitolle luvan käyttäjäksi. Poikkeuslupa käsittää poikkeuksen keinovalon tai aseeseen kiinnitettävän yöammuntaa varten tarkoitetun tähtäinlaitteen käytön.

Poikkeuslupa on voimassa 1.9.2024–15.2.2025 Helsinki–Tampere–Pori -alueen lounaispuolella poikkeusluvassa mainittujen riistanhoitoyhdistysten alueilla.

”Poikkeuslupaa ei saa käyttää lupaehtojen vastaisesti. Esimerkiksi peltojen valaiseminen pyyntitarkoituksessa tiellä ajellen ei ole sallittua”, Metsästäjäliiton järjestöpäällikkö Teemu Simenius muistuttaa tiedotteessa.

Ilman poikkeuslupaa metsästyslaki pääsääntöisesti kieltää valojen ja yötähtäinten käytön metsästyksessä, koska Bernin kansainvälisen sopimuksen mukaisesti keinovalon ja yötähtäimien käyttö on kiellettyä hirvieläinten metsästyksessä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Harrastukset Harrastukset

Keskustelut