Kasvava kiinnostus sai Mhy Lounametsän perustamaan yhteismetsän

Alkuvaiheessa mukana on seurakunnan metsää, yksityisten metsänomistajien metsiä sekä metsänhoitoyhdistyksen tila.

Lounais-Suomeen on perustettu uusi yhteismetsä. Louna Yhteismetsän osakunta piti aiemmin tällä viikolla ensimmäisen kokouksensa ja aloitti toimintansa.

Yhteismetsä perustettiin Metsänhoitoyhdistys Lounametsän johdolla. Yhdistykselle oli tullut jatkuvasti kyselyjä vaihtoehdoista metsäasioiden hoitoon, ja koska kiinnostusta yhteismetsään oli, sellainen päätettiin perustaa.

Alkuun päästiin ottamalla mukaan muutamia yksityishenkilöitä ja liittämällä metsänhoitoyhdistyksen oma metsätila yhteismetsään. Lisäksi Laitilan seurakunta liitti osan metsistään mukaan perustamisvaiheessa. Nyt hehtaareja on runsaat 100, mutta seuraava sata hehtaaria on jo tiedossa.

Uudet osakkaat ovatkin tervetulleita. Louna on avoin kaikille läntisessä Suomessa metsää omistaville, liittyminen on maksutonta. Yhteismetsän hoitokunnan puheenjohtajana toimii metsänhoitoyhdistyksen asiantuntija Kari Laiho, joka on liittänyt omat metsänsä yhteismetsään.

”Tällainen tarvittiin. Niin paljon tuli kyselyitä”, Laiho kertoo.

Suomessa on tällä hetkellä noin 640 yhteismetsää, joilla metsää on yhteensä 770 000 hehtaaria. Viime vuonna uusia yhteismetsiä perustettiin 46 kappaletta ja kaksi lakkautettiin.

 

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus

Keskustelut

Kuvat