Kansallispuistojen suosion kasvu jatkui viime vuonna ja käyntimäärä nousi liki 4 miljoonaan. Se on 23 prosenttia ja runsaat 700 000 käyntiä enemmän kuin edellisvuonna. Myös retkeilyalueiden käyntimäärä nousi, kasvua kertyi 16 prosenttia ja kävijöitä yhteensä runsaat 300 000.
Etenkin pohjoisen puistot kiinnostivat: Ylivoimaisesti suosituin kansallispuisto oli Pallas-Yllästunturi, jossa kirjattiin 563 100 käyntiä. Toiseksi suosituin oli Urho Kekkosen kansallispuisto, siellä käyntejä kertyi 372 300. Etelä-Suomessa Nuuksio oli ykkönen – 367 000 käyntiä – mutta myös Repoveden ja Sipoonkorven puistot keräsivät yli 200 000 käyntiä. Retkeilyalueista suostuin oli Ruunaa 85 900 käynnillä. Kansallispuistoja on 40 ja retkeilyalueita 5.
Sen sijaan luontokeskusten ja asiakaspalvelupisteiden kävijämäärät laskivat lähes neljänneksellä. Tämä selittyy sillä, että ne olivat keväällä muutaman kuukauden suljettuna ja ajoittain myös syksyllä. Asiakaspalvelupisteiden kävijämäärä on tosin ollut laskussa viime vuodet. Myös palvelupisteiden määrä on vähentynyt. Tällä hetkellä niitä on 22, kun vielä vuonna 2014 palvelupisteitä oli 30.
Luonnossa virkistäytyminen ja kotimaan matkailu ovat olleet vahvassa nosteessa koronapandemian aikana. Metsähallitus ennakoi käyntimäärien pysyvän myös korkeana koronapandemian jälkeenkin, koska niiden kasvu on pitkän kehityksen tulos. Kun pandemia hellittää, myös ulkomaalaiset matkailijat palaavat.
Jos ajankohtaiset metsäasiat kiinnostavat, tilaa Metsälehti tästä.
Kommentit
Ei vielä kommentteja.
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.