Hirvestys käyntiin syyskuun alussa, pyyntilupia viimevuotista enemmän

Suomen riistakeskus on myöntänyt 34 000 kaatolupaa.

Hirvenmetsästys käynnistää syyskuun alussa. Lapissa, Kuusamossa ja Taivalkoskella päästään saman tien jo varsinaiseen jahtiin, muualla maassa alkaa hirvieläinten vahtimismetsästys. Siinä eläinten ajaminen ja koiran käyttö on kiellettyä.

”Etenkin pienten hirvieläinten metsästys kannattaa kohdentaa tunnetuille korkean kolarisiskin alueille ja aloittaa heti syyskuun alussa, jotta eläimiä on liikenteessä vähemmän loppusyksyllä”, sanoo riistapäällikkö Jani Körhämö Suomen riistakeskuksesta tiedotteessa.

Pohjois-Suomessa hirvenmetsästys keskeytyy 21. syyskuuta alkavaan kiimarauhoitukseen. Metsätys jatkuu 5. lokakuuta ja alkaa samaan aikaan Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa. Muualla Suomessa varsinainen hirvenmetsästys käynnistyy 12. lokakuuta. Metsästys päättyy koko maassa 15. tammikuuta.

Suomen riistakeskus on myöntänyt tällä kaudelle 34 000 hirvenkaatolupaa, mikä on noin yhdeksän prosenttia enemmän kuin viime syksynä. Eniten lupamäärä kasvoi Rannikko-Pohjanmaalla, Pohjanmaalla ja Pohjois-Karjalassa. Lupien määrä väheni Etelä-Hämeessä, Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa.

Lupien lisäämistä perustellaan hirvikannan kasvulla. Luonnonvarakeskuksen mukaan hirvikanta oli viime talvena noin 84 000 hirveä, mikä on kuusi prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Valkohäntäpeuralupia aiempaa vähemmän

Valkohäntäpeuran metsästys alkaa syyskuun lopussa (28.9.) ja päättyy helmikuussa. Valkohäntäpeuran kaatolupia myönnettiin 59 000 kappaletta, mikä on 16 prosenttia vähemmän kuin viime syksynä. Tiheimpien kantojen alueella tavoitteena on yhä kannan leikkaaminen, Riistakeskuksesta kerrotaan.

Luonnonvarakeskuksen arvion mukaan viime talvena Suomessa oli noin 117 000 valkohäntäpeuraa, mikä on 11 prosenttia vähemmän kuin edellisenä talvena. Laskua oli erityisesti tiheimmän kannan alueella Varsinais-Suomessa, Etelä-Hämeessä ja Uudellamaalla.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Harrastukset Harrastukset

Keskustelut