Hirsitalovalmistaja Kontiolle historiallisen suuri vientikauppa

Puitesopimus kattaa noin 10 000 asunnon hirsirakenteet kahteen eri kohteeseen, joista ensimmäinen sijaitsee Välimerellä.

Hirsitalovalmistaja Kontiotuote Oy kertoo solmineensa historiallisen suuren vientikaupan. Sopimus nimeämättömän kansainvälisen asiakkaan kanssa kattaa yhteensä noin 10 000 asunnon hirsirakenteet kahteen eri kohteeseen, joista ensimmäinen sijaitsee Välimerellä.

Kontio on suunnitellut rakennukset ja osallistunut projektikehitykseen, ja jatkossa yhtiö toimittaa kohteisiin kaikki puurakenteet.

Kauppa on tiedotteen mukaan Kontion historian suurin ja yksi suurimpia rakennuskomponenttien vientikauppoja Suomessa. Projektia on työstetty helmikuusta lähtien tiiviissä yhteistyössä asiakkaan kanssa.

”Solmittu puitesopimus on arvoltaan noin 250 miljoonaa euroa, mutta sisältää merkittävän määrä lisäoptiota asiakkaalle laajentaa yhteistyötä. Kontiolla oli rohkeutta viedä investoinnit päätökseen rakennusalan taantumasta huolimatta, näin meillä on kapasiteettia vastata suuriinkin tarjouspyyntöihin ja silti huolehtia myös piristyvästä kotimarkkinasta.”, kommentoi toimitusjohtaja Mika Rytky.

Ensimmäiset toimitukset lähtevät asiakkaalle syksyn 2024 aikana ja varsinaiset toimitukset käynnistyvät alustavasti alkuvuodesta 2025. Toimitukset vauhdittavat Kontion tuotantoa Pudasjärvelle ja vahvistavat Kontion asemaa maailman suurimpana hirsitalovalmistajana.

Venäjän toimitusten loputtua Kontio on hakenut vientimarkkinoita muista maista. Yhtiö kertoo onnistuneensa löytämään uusia asiakkuuksia muun muassa Kreikasta.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa

Keskustelut